Viitori mecanici auto, schimb de experiență în Cipru

Pleacă în Cipru și vor lucra în service-uri auto, ca mecanici. Sunt dornici să facă un schimb de experiență și să vadă cum lucrează alți colegi de ai lor. Vorbim despre elevii liceului de la Petroșani, care se pregătesc să devină mecanici auto și pe care, cu siguranță, îi vor regăsi în atelierele de la noi, în viitor.

Totul face parte dintr-un proiect în care sunt cuprinși elevi ai mai multor țări din Europa, iar acum a venit rândul mobilității din Cipru. Vor pleca să vadă cum se lucrează acolo, cu ce mașini și cu ce tehnologie și ne-au spus că abia așteaptă.
„Acum nu mă pricep bine. Acum încep să învăț cât mai multe de la mecanici. Stau pe lângă ei, învăț, fac și eu ce mă pun ei. Vreau să capăt experiență și din Cipru, să văd cum lucrează ei acolo. Mi se pare foarte utilă experiența”, a spus unul dintre elevii care va pleca în acest schimb de experiență.
Ar trebui să fie un schimb avantajos pentru toți și, chiar dacă recunosc ei că nu e chiar ușor să comunice, iar engleza lor încă nu e bună, cheia de 16, rămâne la fel, în orice țară.
„Este a doua mobilitate, într-un proiect pentru efectuarea stagiilor de practică de 3 săptămânii, din 8 până în 28 mai, în Cipru. Vor face pregătire practic în service-uri auto. Facem parte dintr-un consorțiu, cu un colegiu din Reșița și unul din Deva. Este un proiect Erasmus și așa reușim să ducem acești copii în altă țară, la practică”, a explicat Camelia Paraschiv, profesoară la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Petroșani.
De aici pleacă 16 elevi, care sunt antrenați și aici și chiar lucrează în service-uri auto, ca ucenici și, cei mai buni, rămân angajați.
Fiecare din acești tineri primește o bani de buzunar, cazare și masă și, la final, experiența este una ce își va spune cuvântul. Asta, pentru că 3 săptămâni vor repara mașini, iar în week-end vor face excursii.
Diana Mitrache