Versiunea Miorita/Cioban omorat in Retezat de confrati

Un cioban mort si alti patru raniti grav. Acesta ar fi bilantului unui scandal iscat vineri noaptea la munte, in Retezat, intre cinci ciobani.
Potrivit salvamontistilor conflictul ar fi avut loc la stanele din saua Paltina, din Retezat intre cinci ciobani care cel mai probabil s-au luat la bataie din cauza teritoriilor in care isi pasuneaza animalele. In urma conflictului a fost solicitata formatia Salvamont Uricani si in sprijinul lor formatia Salvamont Lupeni pentru acordarea primului ajutor si transportarea victimelor pana la drumul principal unde a fost solicitat echipajului de pe Ambulanta.
La locul unde a avut loc bataia salvamontistii au gasit doar patru persoane, doi raniti mai grav, cu multiple leziuni la cap, fata, corp si fractura de picior , carora li s-a acordat primul ajutor fiind apoi transportati cu targa. O a trea persoana avand doar leziuni minore la cap si pe fata si a fost transportata pe jos pentru control medical suplimentar. Cea de-a patra persoana a fost gasita decedata , fiind coborata la aceasta ora de catre a treia echipa de salvamontisti venita ca resursa de sprijin.
Politia a demarat o ancheta pentru a afla ce s-a intamplat.