Verdict în dosarul tâlharului refugiat la mânăstire

B ărbatul fusese deja condamnat pentru o tâlhărie comisă la un magazin chinezesc din municipiul Petroșani, însă Curtea de Apel Alba Iulia a întors dosarul la instanța de fond.

Individul a fost eliberat din penitenciar și rejudecat, iar instanța a rămas în pronunțarea sentinței. Pe de altă parte, lucrurile s-au schimbat la rejudecare, pentru că martorii n-au mai fost de găsit ori persoana vătămată
n-a mai ajuns la proces și a cerut judecarea cauzei în lipsa sa.
Tânărul a fost condamnat la trei ani de pușcărie pentru furtul unei huse de telefon. A intrat într-un magazin chinezesc din Petroșani, a furat-o de pe raft și a dat să plece. Angajații l-au văzut și când l-au oprit, bărbatul i-a atacat cu un cuțit. L-a lovit cu pumnul în față pe un angajat iar pe altul l-a amenințat cu un briceag. Câteva ore mai târziu avea să fie descoperit pe peronul stației CFR Simeria și adus la Petroșani, pentru anchetă. Nu a recunoscut comiterea faptei, a menționat că suferă de afecțiuni psihice și nu își aduce aminte cu exactitate cele întâmplate în magazin. Individul nu avea locuință și se refugiase la Mânăstirea Râmeț, dar nu stătea prea mult la lăcașul de cult, deși găsise înțelegere la călugări.
Lobonț Avram a fost judecat în lipsă și condamnat la Judecătoria Petroșani pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. Imediat după ce a fost încarcerat, bărbatul a făcut o cerere de redeschidere a procesului penal, care a fost admisă de instanță. Odată admisă cererea, hotărârea pronunțată în lipsa persoanei condamnate este desființată de drept, astfel că judecata s-a reluat din faza camerei preliminare. Chiar dacă a scăpat de condamnare, Avram a fost iarăși arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Petroșani. Tribunalul Hunedoara a desființat soluția și a dispus punerea sa în libertate. Judecătoria Petroșani a stabilit pronunțarea sentinței în prima parte a lunii ianuarie.