P rimarii din Valea Jiului s-au întâlnit la București cu reprezentanți ai ministerelor pentru a discuta problemele locale. Vasile Jurca, primarul din Petrila, a subliniat problemele legate de moderni­zarea drumului DN 7A și eficiența energetică a clădirilor din oraș.

Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, spune că a avut câteva intervenții în ceea ce ce privește stadiul lucrărilor de reparații și modernizare al tronsonului de drum din DN 7A, de la Petrila și până la Obârșia Lotrului.
Mai mult decât atât edilul petrilean mai întâmpină anumite probleme în ceea ce privește creșterea eficienței energetice la mai multe clădiri.
”Am avut o întâlnire în care am reușit să facem un bilanț al lucrurilor pe care le-am făcut de la ultima întâlnire pe care am avut-o. Încă de vineri am avut o întâlnire cu colegii mei primari din Valea Jiului și am stabilit anumite lucruri de care avem noi nevoie din partea celor de la ADR și din partea ministerelor de resort din cadrul Guvernului. La această întâlnire au luat parte reprezentanți de la aproape toate ministerele. În ceea ce privește transportul, toți primarii din Valea Jiului am avut intervenții, în special eu, pentru că la Petrila eu am o problemă cu DN 7A unde am cerut să aflu în ce stadiu se află proiectul de reparații și modernizare a tronsonului din DN 7A care face legătura dintre Petrila și Obârșia Lotrului”, a explicat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Edilul a menționat că întrunirea a fost o oportunitate să se evalueze progresele realizate de la întâlnirile anterioare și să se identifice nevoile comune. Jurca a accentuat necesitatea de a primi sprijin pentru proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere și a subliniat dificultățile în obținerea finanțării pentru consolidarea clădirilor afectate de probleme structural.
”O altă problemă importantă pe care eu am ridicat-o a fost aceea a clădirilor care au probleme în ceea e privește consolidarea, atât cele rezidențiale cât și cele publice, să se poată găsi finanțare pentru ele. La Petrila am câteva blocuri și o școală, Școala Ana Colda din Lonea care necesită lucrări de consolidare, iar eu nu pot obține finanțare pentru eficientizarea termică pentru că trebuie făcută înainte această consolidare. Zona noastră a Văii Jiului ne fiind una cu grad seismic nu primim finanțare pentru consolidare”, a declarat Vasile Jurca primarul orașului Petrila.
De asemenea, Vasile Jurca a evidențiat că orașul Petrila are în prezent mai multe proiecte de investiții în desfășurare.
Monika BACIU