Vârsta nu are limite pentru hoții

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a intrat în atenția oamenilor legii, după ce a fost prins în timp ce fura diverse bunuri dintr-o locuință în care a intrat cu forța. În fapt, marți noaptea, în jurul orei 22:00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că un bărbat a forțat ușa de acces și intrat într-o casă situată în municipiul Hunedoara. În cel mai scurt timp, patrulele de siguranță publică au intervenit la fața locului, poliţiştii reușind să surprindă în flagrant, în interiorul locuinței respective, un hunedorean în vârstă de 64 de ani, care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Hunedoara, pentru cercetări.
“Poliţiştii au stabilit că bărbatul a pătruns în locuință prin forțarea ușii de acces şi a sustras mai multe bunuri, pe care le-a pus într-o plasă de rafie, cu scopul de a le sustrage. Activitatea infracțională a fost întreruptă de către poliţişti, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Sesizarea a fost făcută chiar de către un vecin al părţii vătămate, un poliţist aflat în timpul liber, care a supravegheat zona până la sosirea echipelor de intervenţie şi a contribuit la prinderea în flagrant delict a prezumtivului autor”, declară Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În urma administrării probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea dispunerii măsurilor preventive corespunzătoare.
Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii le recomandă tuturor proprietarilor de imobile să nu lase uşile de acces întredeschise şi să le asigure corespunzător. Un sistem de alarmare antiefracţie şi de supraveghere video, eventual conectat la dispeceratul unei societăţi de pază, se poate dovedi cât se poate de eficient în a descuraja posibilele tentative de furt. În situaţia în care vor depista persoane necunoscute în interiorul locuinţei, care invoca diferite motive privind prezenţa acestora în locul respectiv, le recomandăm cetăţenilor să încerce să reţină cât mai multe semnalmente ale acestora şi să alerteze imediat poliţiştii şi vecinii.
De asemenea, celor care pleacă în vacanţe, le recomandăm să solicite sprijinul unui vecin sau al unei persoane de încredere, care să le supravegheze locuinţa şi să le colecteze corespondenţa. Pe timpul vacanţei, în locuinţe nu trebuie lăsate bunuri de mare valoare sau sume importante de bani.
În situaţia în care deveniţi victime ale unor infracţiuni de furt din locuinţe, vă recomandăm să sesizaţi Poliţia şi să nu pătrundeți în câmpul infracțional întrucât riscaţi să distrugeţi probe care pot duce la identificarea autorilor.