Vânzãtori care fenteazã legile

SAMSUNGZona din centrul municipiului Petrosani a devenit un parc ilegal de vândut masini, dar fãrã ca cineva sã poatã fi tras legal la rãspundere. Asta tine de inventivitatea vânzãtorilor si o recunosc si cei de la Primãrie.

Îsi scot masinile la vânzare, la doi pasi de primãrie, în plin centrul orasului Petrosani, dar nu prea pot fi trasi la rãspundere. Vorbim despre asa-zisii samsari de automobile, care au devenit foarte ingeniosi si nici nu mai pot fi amendati pentru fapta lor. Si asta chiar dacã îsi expun masinile în buricul târgului, unde au vad bun, dar nu încalcã nicio lege. „Noi avem o HCL prin care se specificã faptul cã este e contraventie utilizarea de afise puse pe masini, în scopul vânzãrii, masini care sunt stationate pe domeniul public si care astfel îngreuneazã traficul, dar acestia nu încalcã respectiva hotãrâre”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani.

În fapt, cei care vând au afisat pe parbriz un simplu numãr de telefon si chiar dacã au fost trasi la rãspundere, nimeni nu a putut dovedi cã ar vinde autoturismul. „Ei au fost chemati la sediul politiei locale, dar vã dati seama cã e foarte greu de dovedit motivul pentru care îsi afiseazã acel numãr. Asa cã suntem oarecum uimiti de ingeniozitatea lor si cãutãm sã gãsim  o mãsurã pe care sã o luãm pentru a evita acest lucru, pentru cã nu îi putem acuza în mod direct,pentru cã nu mai apare sintagma DE VÂNZARE”, a mai precizat Dorina Nitã.

Lega nu interzice proprietarilor de autovehicule sã-si afiseze diverse înscrisuri pe parbriz, sau geamurile laterale, iar oamenii profitã. Asa se face cã, foarte aproape de primãria din Petrosani, la vad comercial ideal, masinile sunt scoase la vânzare si, nu o datã, i-au încurcat pe cei de la salubritate în aceastã iarnã, când abia au fãcut deszãpezirea de vehiculele de pe banda I.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Vânzãtori care fenteazã legile

 • 29 martie 2013 la 14:58
  Permalink

  Primaria poate contracara acest fenomen gen, Bivolu imbecil cu masina la vanzare pe unde apuca, intr-un mod extrem de usor. Fratilor de la primaria Petrosani !, tipariti cateva afise ieftine, cu un text in genul: Masinile se vand numai in locuri special amenajate, dupa care le lipiti cu un adeziv greu de raschetat de pe parbriz si geamurile laterale si va garantez ca intr-o luna nu o sa mai gasiti, masini la vanzare, parcate, pe nu-stiu unde i mai duce capul pe bivoli imbecili, samsari de masini.
  Aceasta practica se poate extinde si la imbecili care parcheaza masinile pe trotuar, piste de biciclete si statii de autobuz, aici difera doar textul, ramane sa-l compuneti voi pe acesta.

 • 29 martie 2013 la 23:40
  Permalink

  Intotdeauna vor exista carcotasi,ca si in cazul de fata,ideea e ca daca ar exista un loc special amenajat pt a putea fi expuse masinile de vanzare(pe care sa se perceapa o taxa modica,sa se asigure un minim confort si o paza)atunci nimeni nu ar mai fi nevoit sa isi expuna masinile pe drumurile publice.dar ca de obicei se loveste in cei care incearca sa fac un ban prin munca sau asumarea anumitor riscuri,in loc sa se gaseasca o solutie.tipic romanesc:subiect de senzatie samsarii de masini ocupa drumurile publice…serios???nu,chiar serios??asta e subiect ???

Comentariile sunt închise.