Valea Jiului rasã de pe harta dezvoltãrii de conducerea CJH

Conducerea Consiliului Judetean Hunedoara rade Valea Jiului de pe harta dezvoltãrii. Cea mai mare zonã turisticã din judetul Hunedoara “tãiatã” de la finantare de Consiliul Judetean Hunedoara. Valea Jiului este consideratã ca fiind zona cu cele mai multe obiective turistice din judet, datoritã statiunilor montane. Chiar si asa, Consiliul Judetean Hunedoara nu a tinut cont de acest aspect si a ciuntit banii pentru dezvoltarea zonei.
Proiect de hotãrâre discriminatoriu
Pe agenda Consiliului Judetean Hunedoara s-a aflat un proiect de hotãrâre care prevedea “aprobarea notelor conceptuale si temelor de proiectare pentru „Reabilitare Drumuri Judetene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al judetului Hunedoara”. 10 drumuri judetene au fost incluse în acest proiect de hotãrâre, NICIUNUL din Valea Jiului.  Potrivit presedintelui CJH, Mircea Bobora, initiatorul proiectului de hotãrâre, modernizarea drumurilor va duce la cresterea numãrului de turisti.

Art. 1 Se aprobã nota conceptualã si tema de proiectare pentru obiectivul de investitii „Reabilitare Drumuri Judetene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al judetului Hunedoara”
DJ687E          HUNEDOARA-TELIUCUL INFERIOR
DJ687D          TELIUC-TOPLITA
DJ687A          HÃSDAT-HATEG
DJ687C          HATEG-RÃCHITOVA
DJ687L           DJ687C-DJ687G
DJ687G          TOTESTI-DENSUS-STEI
DJ685 CARNESTI-BARAJ TREI APE
DJ686D          DJ685-DJ686
DJ686             SÂNTÃMÃRIE ORLEA-RÂUSOR
DJ668 BRETEA ROMÂNÃ – CÃLAN
potrivit anexei care face  parte integrantã din prezenta.“Având în vedere promovarea patrimoniului cultural si turistic din Judetul Hunedoara, ceea ce duce la cresterea fluxului de turisti si a veniturilor în judetul Hunedoara, se elaboreazã nota conceptualã si tema de proiectare pentru urmãtoarele obiective: „Reabilitare Drumuri Judetene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al judetului Hunedoara” (…). În urma realizãrii acestor obiective de investitii se vor îmbunãtãti conditiile de circulatie si a suprafetelor de rulare, se va mãri capacitatea portantã a tuturor tronsoanelor de drumuri. Reabilitarea tronsoanelor de drumuri propuse, vor duce la cresterea fluxului de turisti români si mai ales strãini în judetul Hunedoara, la promovarea patrimoniului cultural si nu în ultimul rând la cresterea considerabilã a veniturilor micilor investitori din zonele care asigurã servicii de cazare, alimentatie publicã, ecoturism. Toate acestea vor contribui în mod pozitiv la consolidarea bugetului propriu al judetului”, aratã nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre. Consilierii liberali au solicitat conducerii Consiliului Judetean Hunedoara suplimentarea numãrului de drumuri, însã solicitarea le-a fost respinsã. Dacã în Valea Jiului sunt patru drumuri judetene care duc spre statiunile montane, niciunul dintre acestea nu face parte din planurile conducerii Consiliului Judetean Hunedoara. Contractul pentru modernizarea drumului spre Parâng a fost scos la licitatie, însã deocamdatã nu a fost anuntat, public, numele câstigãtorului.
Monika BACIU

Un comentariu la „Valea Jiului rasã de pe harta dezvoltãrii de conducerea CJH

  • 30 august 2017 la 19:15
    Permalink

    Modernizarea drumului din Parang a fost un joc aranjat Consiliul Judetean Hunedoara sa facut ca da bani ca sa ieasa bine in fata cetatenilor vaii jiului iar firmele au contestat si apoi au dat in judecata asa cum au fost invatati . Daca cetateni vaii jiului nu vor cere schimbarea resedintei de judet de la Deva la Petrosani valea jiului se va scufunda tot mai mult in saracie , degeaba valea jiului a votat tot timpul de 27 de ani cu PSD-ul iar Deva NU . Primari si parlamentari PSD din valea jiului tac nu zic nimic ca sa nu-i schimbe SEFI de la judet de pe liste la viitoarele alegeri si asa cetateni vaii jiului sufera .

Comentariile sunt închise.