Valea Jiului alãturi de familia Bodnariu si Nan!

La împlinirea a 150 de zile de când familia Bodnariu, stabilitã în Norvegia a rãmas fãrã cei 5 copii, ca urmare a legilor norvegiene extreme de drastice, mii de persoane s-au adunat în sute de orase din lume pentru a protesta.

Asa s-a întâmplat si sâmbãtã la Petrosani, mai exact în Piata Victoriei, unde peste 100 de persoane au protestat timp de câteva ceasuri, în speranta cã statul norvegian va da înapoi micutii luati din casã de Protectia Copilului Norvegia, în luna noiembrie a anului trecut.

”Am venit sã ne solidarizãm cu familia Bodnariu si alte familii de români si nu numai, care sunt victime ale sistemului corupt Barnevernet din Norvegia”, a spus unul dintre participanti.

„Am venit sã fim împreunã cu familiile noastre din îndepãrtare care suferã pentru copii lor. Sunt mamã, simt foarte bine drama prin care trec ei. Noi avem 9 copii, unul, cel mic este aici alãturi de mine la protest, cel mai mare peste ocean, în Canada, iar ceilalti sunt risipiti prin Europa. Stiu cum e sã nu ai copiii aproape si de aceea sunt aici pentru a mã solidariza cu aceste familii greu încercate”, a declarat o mamã.

”Am venit sã spunem cã Dumnezeu a întemeiat familia si singurul care este în stare sã ne judece, cum ne crestem copii, este Dumnezeu. Singura valoare care a rãmas din Grãdina Edenului, este familia, si luptãm pentru familie. Tocmai de aceea am venit astãzi aici, pentru cã, poate asa statul norvegian ajunge sã reflecte, sã îsi dea seama de nedreptate si poate dã copiii familiei Bodnariu, înapoi acasã”, a mai spus un protestar.La miting, au fost prezenti si reprezentanti ai Bisericilor Evangheliste dar si preoti ortodocsi.

”Vrem sã arãtãm tuturor, cã noi suntem oameni care apãrãm familia si suntem alãturi de familia Bodnariu care trece printr-o adevãratã dramã. E drept cã un copil l-au primit înapoi, pe Ezekiel, cel mai mic, dar noi vrem si credem cã este normal copii sã revinã în sânul familiei”, a spus Daniel Nemes, pastor, Biserica Filadelfia Petrosani. „Nu statul trebuie sã îti dicteze asupra situatiei în care trebuie sã îsi cresti copii. Se pare cã trãim un neomarxism, mai ales în Occident se trãieste lucrul acesta. Eu cred cã acea despãrtire a copiilor de familie a fost programatã, pentru ca în felul acesta sã se facã o dezbinare între pãrinti si copii. Cred cã astfel de proteste pot schimba ceva la noi în sarã. Nu stiu dacã pe altii îi putem schimba. Cel mai grav este cã lucrurile sunt mai profunde, ceea ce se întâmplã cu aceste familii sunt doar un simptom” a spus pãrintele Iulian Selaje.

De la manifestare nu au putut lipsi reprezentanti ai autoritãtilor locale, astfel cã la protest au participat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul comunei Baru, Daniel Rãducanu dar si senatorul Haralambie Vochitoiu.

„Este o zi importantã, astfel de proteste au loc în toatã tara, în toatã lumea, pentru cã este un protest foarte bine sustinut pentru cã abuzul care s-a întâmplat familiei Bodnariu, Nan sau Avramescu este unul de o valoare fundamentalã. Au fost luati de lângã familie, 5 copii, cel mai mic la doar 3 luni. Este inacceptabil ca astfel de lucruri sã se întâmple si noi sã stãm pasivi”, a spus primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Dupã câteva ore de stat în Piata Victoriei, participantii la miting, au plecat pe jos în mars, pânã în centrul municipiului Petrosani.

Adina Pãduraru

Un comentariu la „Valea Jiului alãturi de familia Bodnariu si Nan!

  • 18 aprilie 2016 la 09:33
    Permalink

    Este laudabila atitudinea populatiei Vaii Jiului in cazul Bodnariu si Nan,dar ar fi la fel de laudabila daca ar protesta pentru mentinerea exploatarilor miniere din bazinul Vaii jiului, fara de care va fi jale mare pentru locuitorii oraselor componente.! Incercati sa va imaginati ce va fi daca se inchid aceste unitati miniere!

Comentariile sunt închise.