[ ”Valea Jiului a fost o preocupare pentru mine” ]

M inistrul propus al Energiei, Cristina Prună, a vorbit în cadrul audierilor parlamentare de zona Văii Jiului. În mandatul trecut, parlamentarul a avut deschis aici un birou parlamentar, a intrat în mină și a fost de nenumărate ori în zonă.

Mai mult, Cristina Prună a militat pentru includerea Văii Jiului în zona platformelor pentru regiunile carbonifere în tranziție.
”Valea Jiului a fost o preocupare pentru mine, chiar am avut rezultate. Am fost cea care a militat pentru includerea Văii Jiului în platforma pentru regiunile carbonifere în tranziție. Am fost și la Bruxelles pentru asta și lucrul acesta chiar a fost o realizare”, a spus Cristina Prună, ministrul propus al Energiei, în cadrul audierilor parlamentare.
Aceasta a mai vorbit și de termocentrala Mintia. Acolo Romgaz și-a manifestat intenția de a construi o central pe gaz. Alți investitori sunt interesați de infrastructura de la Mintia.
”În ceea ce privește Mintia, este nevoie de investiții. Se pretează ca acolo să avem grupuri pe bază de gaz natural. Acesta este un lucru prezentat în planurile de investiții ale Romgaz și e nevoie de o decizie la nivelul acestei companii”, a mai precizat sursa citată.
Cristina Prună, propunerea pentru Ministerul Energiei, a fost respinsă de parlamentarii din comisie. Au fost 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” și 12 abțineri.
Monika BACIU