Urșii, monitorizați în zona Sălătruc

U rsul care a ucis un porc într-o gospodărie de pe Sălătruc nu s-a mai întors, cel puțin deocamdată. Jandarmii și pădurarii sunt în zonă și monitorizează orice activitate a acestor animale în apropierea caselor și, la nevoie, prefectul județului Hunedoara a spus că este posibilă chiar extragerea animalului din zona noastră.

După ce luni dimineață, oamenii de pe Sălătruc au fost terorizați de urs, jandarmii au rămas în zonă și, împreună cu paznicii de pe fondul de vântoare, au făcut tot ce au putut ca să alunge sălbăticiunile. „Colegii noștri au fost în zonă de la momentul când oamenii au apelat 112 și până la finalizarea activităților respective. S-a întrunit comisia de specialitate în cadrul CLSU Petroșani și apoi colegii noștri au asigurat zona până în 31 august, la fața locului. Dar, gestionarul fondului de vânătoare a fost în zonă și a efectuat activități spefice pentru îndepărtarea animalelor”, a spus Cornel Herban, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.
Prefectul județului Hunedoara a menționat că nu au mai fost semnalate probleme în acel loc, dar că autoritățile sunt gata chiar să extragă ursul din zonă, dacă va fi necesar. „Există o echipă de la jandarmeria montană din Valea Jiului, care monitorizează situația, pentru că e foarte posibil ca acel urs să se întoarcă. Este activat și comitetul local pentru situații de urgență și vom vedea dacă va mai apărea o astfel de situație”,
a precizat și Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Nu este prima dată când urșii dau atacul în gospodăriile aflate tot mai aproape de oraș. Zona Sălătruc se află la ieșirea din Petroșani, spre Defileul Jiului și urșii au venit de multe ori la stupi, ori la animale domestice.
În câteva zile, ciobanii își coboară oile de la munte și se tem pentru integritatea turmelor lor.
Diana Mitrache