Invatamant

UPET: Specializări atractive pe piața muncii pentru viitorii studenți

Universitatea din Petroșani a început prezentarea ofertei educaționale pentru anul universitar 2022-2023. Chiar dacă numărul locurilor disponibile încă nu este stabilit, cei care doresc să studieze la instituția de învățământ superior de la Petroșani trebuie să știe că au o gamă bogată de specializări din care să aleagă. Există trei facultăți, fiecare dintre acestea având specializări atractive pe piața muncii actuale.
”Dorim să informăm din timp elevii din Valea Jiului, județul Hunedoara, județele limitrofe, toți cei interesați din țară și chiar și de peste hotare, de domenile și specializările pe care le avem. Nu am primit încă numărul de locuri dar sperăm și estimăm să fie același număr de locuri ca și anul trecut la care vom adăuga și locurile cu taxă. Considerăm că atractivitatea față de Universitatea din Petroșani este una ridicată mai ales că suntem și universitate europeană, avem multe burse în cadrul ERASMUS+ și oferim condiții foarte bune în cămine și servicii de cantină. Subliniez faptul că Universitatea din Petroșani este acreditată cu cel mai înalt grad de încredere și diplomele sunt la fel de valoroase ca și de la oricare altă instituție de învățământ superior din țară. Absolvenții noștri au dat dovadă pe parcursul anilor că sunt la fel de bine pregătiți ca și cei din centrele mari universitare. Vom avea centre de înscriere la Deva, Hunedoara și la Horezu, dar vom încerca să avem un centru și la Târgu Jiu și vedem dacă mai putem unul și în Caraș Severin. Avantajul cel mai mare este acela că noi avem implementată de câțiva ani platform de înscriere online care este mult mai avantajoasă pentru că doritorii nu mai trebuie să facă un drum până la Petroșani. Dorim să facem promovare și în Republica Moldova, săptămâna viitoare merge un coleg de-al nostru cu doi studenți pentru a promova oferta educațională în zona Cahul. Ne dorim să facem o promovare cât mai amplă la licee dar să vedem cum este situația conflictului din Ucraina”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Cei care doresc să aleagă Universitatea din Petroșani trebuie să știe că vor exista mai multe centre de înscriere, atât în județ cât și în alte județe. Mai mult decât atât de câțiva ani Universitatea din Petroșani are implementată și o platformă online de înscrieri pentru ca cei care doresc să urmeze cursurile instituției de învățământ superior de la Petroșani să-și poată depune dosarele.

Monika BACIU