Universitatea Petrosani si-a ocupat locurile finantate de stat

Toate locurile bugetate au fost ocupate în urma celor douã sesiuni de admitere iar conducerea institutiei de învãtãmânt superior mai organizeazã o a treia selectie de dosare.
A doua sesiune de admitere din aceastã toamnã vrea sã vinã în sprijinul studentilor care au încercat sã devinã studenti la alte universitãti din tarã sau care au fost admisi la facultãti cu taxã, dar nu-si permit sã achite scolarizarea.
”Ne-am mobilizat cu totii si am reusit sã ocupãm toate locurile bugetate, ba chiar si o parte din cele cu taxã. Acum facem încã o sesiune de admitere, însã toate locurile disponibile sunt doar cu taxã. Totusi, tin sã fac o precizarea cã la Universitatea din Petrosani este cea mai micã taxã de scolarizare din tarã. Aceastã sesiune se adreseazã tinerilor care nu au intrat la alte facultãti din tarã sau care au constatat cã sunt pe locuri cu taxã si nu-si pot permite sã achite scolarizarea. Sesiunea are loc în aceastã sãptãmânã atât pentru licentã cât si pentru locurile libere de la masterat”, a declarat rectorul Universitãtii Petrosani, Prof. Dr. Radu Sorin.
Institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului a scos la concurs peste 600 de locuri fãrã taxã, la care se adaugã alte peste 600 de locuri cu taxã la cele 24 de specializãri de licentã din cadrul celor 3 facultãti ale Universitãtii. La acestea se adaugã si locurile pentru masterat ori doctorat.
Anul acesta a fost unul în care mii de absolventI de liceu au ales Universitatea din Petrosani.
“2017 este anul în care Universitatea din Petrosani reuseste sã stârneascã interesul a peste 1300 de candidati pentru concursurile de admitere de la studiile de licentã si master. Sperãm ca pe data de 24 septembrie 2017, data la care se vor afisa rezultatele finale ale admiterii sã avem peste 700 de studenti admisi la studiile de licentã si 300 de studenti admisi la studiile de master, ceea ce reprezintã cea mai bunã performantã a ultimilor 6 ani”, spuneau la sfârsitul sãptãmânii trecute, coordonatorii campaniei UPET 2017 “Deschide-ti orizonturile” – Oana Rãvas – director centru de marketing academic si Eduard Edelhauser – prorector management.
Pentru confirmarea locului si înmatriculare, studentii admisi sunt invitati sã se prezinte, în perioada 19-22 septembrie 2017, la secretariatul Facultãtii la care au fost declarati admisi.
Monika BACIU
Maximilian Gânju