Universitatea Petroșani: Sesiune on-line, pregătiri pentru revenirea în amfiteatre

Sesiunea a început de luni la Universitatea din Petroșani și toate examenele se susțin on-line. Va fi vacanță după sesiune și abia apoi profesorii spun că vor relua cursurile. Toți speră să revină în amfiteatre, dar depinde de scenariul în care ne vom afla la momentul reînceperii școlii.
De la 1 februarie, studenții de la Petroșani sunt în sesiune. Toți sunt on-line, pentru că, așa cum spune rectorul Universității, profesorul Sorin Radu, așa a fost și primul semestru, așa se susțin și examenele.
„Noi am aprobat în cadrul Senatului ca această sesiune să se desfășoare on-line. Vorbim de cele 3 săptămâni de sesiune, care se desfășoară similar cu activitatea didactică din primul semestru. Vom avea o vacanță de o săptămână și, în acea perioadă, o să avem și CA și Senat, urmînd să  decidem cum vom continua semestrul II”, a precizat prof univ dr ing Sorin Radu,  Rectorul Universității din Petroșani.
Rectorul Universității nu exclude ca semestrul II să se desfășoare într-un scenariu mixt, așa cum fac și alte universități din țară. Adică, studenții vor face cursurile on-line, iar seminariile, laboratoarele, proiectele, la școală. Dar, până atunci, așteaptă să se vaccineze.
„S-au înscris profesorii să se vaccineze. Mai avem circa 80 de persoane pe care trebuie să le înscriem. Înscrierile sunt blocate la ora actuală. Dar sperăm să reușim în timp util să se vaccineze mai ales cadrele didactice și apoi personalul didactic și auxiliar și nedidactic”, a mai spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Aproape 65% dintre cei de la Universitatea din Petroșani sunt gata să se vaccineze, iar cursurile ar putea să fie reluate în siguranță din semestrul II. Rămâne de văzut în ce scenariu vom fi la finalul vacanței întersemestriale.
Diana Mitrache