Invatamant

Universitatea din Petrosani mai are locuri pentru studenti

O jumãtate dintre locurile scoase la Universitatea din Petrosani, pentru studiile de licentã, au fost ocupate în prima sesiune, imediat dupã Bacalaureat.

De precizat cã, spun cei de la Universitate, cei care s-au înscris, au fost dintre cei a cãror primã optiune a fost la Petrosani, iar în cea de a doua etapã de înscrieri se preconizeazã cã locurile la licentã se vor ocupa integral. De altfel, asa s-a întâmplat în fiecare an, pânã acum.

„La nivel de studii de licentã, s-au ocupat, ca si în ultimii doi ani, când am fost pe un trend descendent al natalitãtii, exact 50% dintre locuri. Avem, din fericire, locuri la toate specializãrile oferite. Numãrul variazã între 1, 2 3 locuri, pânã la peste 20 de locuri la unele specializãri. Deci, existã locuri la studiile de licentã pe toate cele 24 de programe”, spune prof. Univ. Dr. Ing. Habil Eduard Edelhauser, prorectorul Universitãtii din Petrosani.

Cei care nu au optat pentru Petrosani, dar sunt acum tentati sã facã, iar aici vor intra si cei care iau Bacalaureatul în sesiunea de la toamnã, o pot face într-un anumit interval de timp, stabilit deja de scoala de învãtãmânt superior de la Petrosani.

„Cea de a doua sesiune de admitere va începe în 5 septmebrie si va tine pânã în 16 septembrie. Întodeauna, în ultimii ani, locurile s-au ocupat integral în sesiunea de toamnã”, a mai spus prorectorul universitãtii.

Masteranzii sunt, însã, mai multi si toate locurile bugetate sunt deja ocupate. Mai mult, profesorii de la Petrosani spun cã la master au fost deja ocupate chiar si jumãtate din locurile cu taxã. În total, 300 de masteranzi se vor pregãti din toamnã la Petrosani, dintre care 100 vor plãti si o taxã pentru acest lucru.

Diana Mitrache