Universitatea din Petrosani la Târgul de Carte Gaudeamus

Universitatea din Petrosani a fost prezentã la Târgul de Carte Gaudeamus. La sfârsitul sãptãmânii trecute, la Bucuresti, a avut loc editia cu numãrul 23 a Târgului International GAUDEAMUS.

Târgul International GAUDEAMUS este organizat de Radio România, singurul post de radio din lume care a initiat si dezvoltã un program de o asemenea anvergurã, pentru sustinerea culturii scrise. Invitatul de onoare al editiei 2016 a fost China, prezentã la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chinezã contemporanã si cu un program dens de evenimente, dedicate profesionistilor de pe piata cãrtii si publicului. “Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care si-a asumat acest rol – Târgul International GAUDEAMUS – Carte de învãtãturã este de foarte multi ani un reper, atât pentru specialistii din bransã cât si pentru publicul larg.

Cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cãrtii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural si în constiintapublicului, dovadã stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfãsoarã anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spatiu expozitional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri românesti si strãine, tipografii, institutii de învãtãmânt, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librãrii, biblioteci”, se aratã pe pagina oficialã a Târgului International Gaudeamus.

Cei care au vizitat standul Universitãtii Petrosani i-au putut descoperi specializãrile oferite studentilor. Totodatã, în cadrul târgului, institutia de învãtãmânt superior din  Valea Jiului a prezentat informatii legate de zonã.

Monika BACIU