Un uliu rănit, salvat de poliția animalelor

O pasăre dintr-o specie protejată a fost salvată de poliția animalelor și cei de la Garda de Mediu din Hunedoara. Exemplarul este un uliu șorecar, care avea o aripă ruptă și care va sta la grădina zoologică, până ce se va face bine. Alte două păsări rare au fost salvate cu câteva luni în urmă și ele urmează să fie deja eliberate.

Un localnic din Sălașul de Sus a sunat la poliție și a anunțat că a găsit un uliu rănit care are nevoie de
ajutor și, imediat poliția animalelor s-a sesizat. Pasărea era în pericol, spun specialiștii și imediat s-a intervenit. „Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara, împreună cu celelalte autorități cu atribuții în acest domeniu, s-au deplasat la fața locului și au identificat pasărea care era rănită și se afla în pericol, fiind în imposibilitatea de a zbura. Aceasta aparține unei specii protejată și a primit îngrijiri, după care a ajuns la grădina zoologică din municipiul Hunedoara, unde va
primi toate îngrijirile de
specialitate”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Agenției
pentru Protecția Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au găsit pasărea la intrarea în localitatea Nucșoara și au observat că avea răni la aripa stângă. Uliul a primit îngrijiri și acum va fi ținut la grădina zoo, până se va vindeca.
Alte două păsări vor pleca de acolo, pentru că s-au însănătoșit, după ce și ele au fost salvate de oamenii care le-au găsit și au sesizat poliția animalelor.
„Noi am fost și de această dată la fața locului, veterinarii
i-au curățat rana și l-au îngrijit, iar acum este la grădina zoologică. Este adevărat că nu e primul exemplar salvat de oameni. Avem acolo alte două păsări care deja s-au vindecat și urmează să le eliberăm, în curând, în zonele de unde au fost găsite. La fel vom proceda și cu acest uliu, pe care, după
vindecare, îl vom duce din locul de unde l-am găsit acum, rănit”, a spus Dorel Bretean, șeful Gărzii de Mediu Hunedoara.
Șorecarul Comun este o pasăre ce face parte din familia Accipitridae, fiind o pasăre rapitoare de tale medie, protejată de lege.
Celelalte două care au fost salvate sunt din specia bufnițelor.
Diana Mitrache

sursa foto: Garda de Mediu