Un fost miner arborează cel mai mare Drapel, de 1 Decembrie

Un fost miner de la Lonea a investit peste 3.000 de lei în crearea unui drapel uriaș, pe care, de 4 ani, îl arborează de la balcon. Uriașul steag, cu stema României are peste 10 de metri și jumătate, iar, an de an, Marius Darabană ne arată că sentimentul de patriotism este ceva ce merită cultivat.
Cu ajutorul soției sale care se pricepe la croitorie, Marius Darabană, fost miner, acum pensionar, a reușit performanța să fie  printre puținii oameni care arborează un Drapel Tricolor uriaș. Noi l-am găsit chiar în ziua în care a făcut asta, ca de 1 Decembrie, toată lumea să vadă minunatul său  drapel.
„Mi-am dorit să fac mereu acest lucru și soția mea mi-a îndeplinit dorința. De 4 ani de zile îl arborez și îmi dores ca de acum, mulți, mulți ani înainte, să îl tot arborez. Totul este făcut de soția mea. Cusătura și lucrul îi aparține”, a spus Marius Darabană, miner pensionar.
Drapelul său pleacă de la etajul IV al blocului în care locuiește pe strada Ștefan Octavian Iosif și ajunge până la ușa scării blocului. Marius locuiește cu familia sa, la câțiva pași de sediul primăriei din Petroșani, dar are cel mai mare drapel arborat în acest oraș, iar asta l-a cam costat ceva. Asta, pentru că doar stema a costat vreo 700 de lei, pe comandă, la o fabrică din Oradea.
„E singura fabrică ce a reușit să îmi facă pe comandă o stemă așa de mare . În total sunt 33 de metri de material, în culorile țării. A fost o muncă de cel puțin 3 zile, timp în care soția mea a cusut. Estimativ, ajunge cam la 3.000 de lei. Îmi iubesc țara și sunt patriot și chiar merită”, a mai spus Marius.
Fostul miner spune că nu costul drapelului este important, ci faptul că toată lumea deja știe că de Ziua României aici este cel mai mare drapel. „Credeți-mă că vecinii sunt tare încântați și ei. Chiar mă întrebau că nu îl mai arborez? Chiar asta m-au întrebat de acum câteva zile, când m-au văzut  că lucram la chingile cu care îl arborez”, a conchis omul.
De 4 ani, în spatele primăriei din Petroșani, oricine stă în zonă, știe că poate admira balcoanele unei scări de bloc, îmbrăcate în tricolor.
Diana Mitrache