Un fost director al CEH cere peste două milioane de lei

E mil Floruț, unul dintre foștii directori ai Complexului Energetic Hunedoara, continuă procesul cu societatea energetică. Fostul director vrea peste două milioane de lei. Pe rolul instanțelor de judecată au fost înregistrate de-a lungul timpului o serie de procese, cele mai multe fiind în defavoarea fostului director, care a contestat, sau, a atacat soluțiile.

”Cererea de plată (… și …), depuse de Floruț Emil, pentru suma de 2.729.639 lei. Administratorul judiciar a respins integral creanțele pretinse, măsura fiind comunicată părților prin notificarea nr. 8741/29.10.2021. Ulterior, Floruț Emil a comunicat administratorului judiciar o nouă precizare la cererea de plată, la care administratorul judiciar a răspuns prin răspunsul nr. 8782/02.11.2021. Împotriva acestor măsuri a formulat contestație Floruț Emil- dosar asociat a 31, cu termen de pronunțare la 20.12.2021, când contestația a fost respinsă. Sentința a fot atacată cu apel, cu termen de judecată la 10.03.2022”, arată raportul administratorului judiciar.
Emil Floruț fusese revocat din funcția de director al CEH de către Consiliul de Administrație. Între fostul director general și membrii Consiliului au existat mai multe neînțelegeri, între care și faptul că acesta nu a întocmit la timp un plan propriu de management al societății, în intervalul stabilit de 90 de zile. De asemenea, fostului director general al CEH i s-a mai reproşat faptul că nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, că ar fi absentat prea mult de la sediul societății și că ar fi avut o relație deficitară cu sindicatele.
Monika BACIU