Un colegiu din Petroșani primește bani pentru reducerea abandonului școlar

Doar trei colegii din mediul urban vor primi finanțare pentru reducerea abandonului școlar.

Unul dintre colegii este din Petroșani, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aproape 1.400 de școli vor primi finanțare pentru reducerea
abandonului școlar, în prima rundă. Urmează ca lista unităților de învățământ care beneficiază de finanțare să fie anunțată în scurt timp.
„Vă informez cu această ocazie că avem 1.391 de școli care vor fi finanțate în această primă rundă .1391 de școli vor fi finanțate, în raport cu ceea ce ne-am asumat cel puțin 750. Suma totală cu care vor fi finanțate aceste școli este de aproape 190 milioane de euro plus TVA. Finanțarea medie per școală înseamnă 136.000 de euro.”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Sunt 1114 școli din mediul rural și 267 de școli din mediul urban.
„Este vorba despre un program fără precedent prin care într-o manieră integrată sunt vizate mai multe măsuri pentru reducerea abandonului școlar. 1.114 școli sunt în mediul rural, diferența de 267 de școli sunt în mediul urban. Din cele 1.391 de școli sunt doar trei colegii naționale. Este vorba de două din Reșița și de unul din Petroșani. Acestea se confruntă cu un risc ridicat de abandon școlar”, a mai spus ministrul.
Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar inițiat de Ministerul Educației face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.
Monika BACIU