[ Un american are un plan, pentru Vulcan ]

Un american a ajuns la Vulcan și, în calitate de reprezentant al unei companii puternice, va elabora un plan, mare parte în mediul on-line, pentru municipiul Vulcan. A făcut deja câteva filmări și spune că astfel, în timp, investiții din SUA ar putea fi dezvoltate aici, iar firmele de la noi și-ar putea găsi parteneriate peste ocean.
Primăria din Vulcan este gazdă, în aceste zile, a unui american, care susține că va promova în on-line municipiul Vulcan, pe o platformă ce găzduiește oameni de afaceri din toată lumea. Aceasta ar fi rețeta de succes pentru ca investitorii să audă de noi.
„Primul nostru target este să stabilim afaceri, cu întreprinderi, care să se dezvolte pe termen lung și astfel să creăm locuri de muncă. Vom crea o nouă piață pentru o platformă de dezvoltare economică. Este o platformă ambițioasă pe care dorim să o realizăm și sperăm că și România și Vulcanul vor intra pe acestă platformă, ca smart city. Ieri, (n.r. marți, 16 noiembrie), de exemplu, împreună cu primarul am făcut primul vlog video pe youtube și vom folosi toate platformele social-media pentru a promova Vulcanul ”, a spus Aldous Mina, managing partener Emerging Frontier Markets.
Americanul spune, în glumă, chiar că însuși creatorul facebook ar putea să vadă pe platformă potențialul Vulcanului și astfel să fie luată în calcul oportunitatea de a investi aici: „Poate chiar Mark Zuckemberg apare aici, dacă îi place Vulcanul. Este o platformă nouă, care nu a fost folosită, dar noi o vom utiliza”.
Primarul spune că a adus la întâlnirea cu americanul mai mulți oameni de afaceri și crede că este vorba despre o oprtunitate pentru dezvoltarea ulterioară. „Este o companie ce face intermedieri între UAT-uri de la noi și companii din SUA și Europa, care doresc să facă investiții pe teritoriul țării noastre. Am avut o întâlnire la care au venit cam 25 de investitori din Valea Jiului, iar oamenii de afaceri din Valea Jiului pot astfel să colaboreeze și să își extindă piața de desfacere în SUA sau Europa”, a explicat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan. Malvine Socaci, viceprimar la Vulcan, susține că, pe viitor, va fi realizată o nouă strategie, un plan ce va fi adaptat cerințelor și oportunităților de acum.
„Totul a debutat în 12 mai, în urma unei invitații a ambasadei României la Washington, la care au participat mai multe companii mari din SUA, care și-au prezentat portofoliul lor. Printre ei, l-am găsit și pe domnul Aldous Mina, care elaborează strategii de dezvoltare economică pe tot mapamondul”, a mai adăugat Malivine Socaci, viceprimar Vulcan. Compania americană, spun cei de la Vulcan, este recunoscută în lume și poate descoperi niște în care să se dezvolte noi afaceri.

Diana Mitrache