Sunt 100 de ani de când echipa fanion a Vãii Jiului a luat fiintã la Petrosani si, la începutul lunii august acest eveniment va fi marcat asa cum se cuvine.
Dupã plecarea echipei Energeticianul,  stadionul a rãmas gol si aici  a avut loc un amplu proces de igienizare, pentru cã, în primele zile ale lunii urmãtoare, aici vor ajunge sã joace din nou glorii ce au pornit în lumea fotbalului din lunca Jiului
„Ne pregãtim. În 3 august va fi aceastã manifestare. Am fãcut invitatiile pentru toti cei care doresc sã vinã si care au jucat la Jiul si au legãturã cu acest club. Vom avea un meci demonstrativ, în data de 3 la ora 12,00, iar înainte, la ora 10,00, în Sala de marmurã, va fi o festivitate în care vom înmâna diplome si o carte si un CD cu istoria echipei Jiul, când aceastã echipa era în glorie si câstiga Cupa României. Vom mai avea apoi un moment, anume atribuirea denumirii de Petre Libardi stadionului Jiului, tot în data de 3 august”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Stadionul Jiul este un stadion multifunctional. În ultima vreme a fost folosit mai mult la meciuri de fotbal de cãtre cluburile C S Jiul Petrosani si ACS Energeticianul. A fost construit în 1982 si are o capacitate de 15,500 de locuri. Wilkipedia consemneazã un episod ce a marcat decisiv construirea bazei pe locul în care este acum:
Clubul sportiv Jiul Petrosani a avut de-a  lungul timpului douã stadioane, si cel actual nu ar mai fi fost niciodatã construit (poate doar îmbunãtãtit cel vechi) dacã nu lua foc. Locul sãu este acum luat de Parcul Carol Schreter.
Noul stadion a devenit unic în România din 1981, si a fost singurul cu douã tribune + cea oficialã, acoperite complet pânã la inaugurarea arenelor din Cluj, Ploiesti si Bucuresti.  Sunt 100 de ani de când, în 1919, Jiul a luat nastere aici, în Valea Jiului si acest moment va fi marcat si simtit de toti cei care au crezut în culorile alb-negru.
Diana Mitrache