Ultima bogãtie a Vãii este în pericol

Al treilea judet ca suprafatã forestierã din România a scãpat oarecum de defrisãrile necontrolate. Afacerile ilegale cu lemn au putut fi tinute în frâu de cãtre autoritãti, cel putin pentru o perioadã. Asa se face cã astãzi se taie la ras si culmea cei care exploateazã au actele în regulã.

Monitorizãrile si raziile jandarmilor montani arãtau în trecut cã în judetul Hunedoara, suprafetele de pãdure unde erau înregistrate cele mai multe probleme privind exploatarea perimetrelor forestiere, sunt localizate în zona Vãii Jiului. Hotii de lemn erau tinuti în frâu, controlati la toate documentele si aproape cã nu scãpau neprinsi. Legea s-a schimbat, astfel cã astãzi se taie pãdurile în voie. Cele mai multe nereguli au fost descoperite în zonele Polatiste, Jiet, Cimpa si Taia, iar aceste puncte au fost trecute pe o hartã de risc.

  1. Gânju

Un comentariu la „Ultima bogãtie a Vãii este în pericol

  • 1 august 2016 la 17:33
    Permalink

    Nimeni din cei in drept nu si-au facut datoria:politie si parchet.Toti au facut averi de pe urma furaciunilor din padure.”Sa traiasca padurea ca multi bani mi-aduce ea”cantau la chefuri militienii,procurorii si silvicultorii.Valea Jiului n-a avut nici un jurnalist de investigatii de calitate.Stirea de acum este de nota patru(cu indulgenta!)

Comentariile sunt închise.