Ucis pe trecerea de pietoni

V inovatul, un tânăr de 28 de ani, era șofer profesionist și cunoștea foarte bine zona unde a provocat tragedia. A ucis un tânăr de 34 de ani, angajat regulamentar în trecerea străzii, pentru că a încălcat cu bună știință mai multe reguli rutiere.

”Instanţa a reţinut că inculpatul a plecat din Pestișu Mare la volanul autoturismului său marca BMW, intenţionând să se deplaseze la domiciliu.
În timp ce inculpatul
conducea autoturismul pe a doua bandă a DJ 687, în zona magazinului „Sto” din Peștișu Mare, a lovit-o cu partea frontală stânga a autoturismului pe victima ce se afla angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător de la stânga la dreapta raportat la direcția de deplasare a autoturismului. În urma impactului violent victima a fost proiectată între parapetele din metal ce separă
sensurile de mers. Accidentul rutier a fost sesizat prin serviciul unic de urgenţă 112, iar în urma acestui apel la faţa locului s-a deplasat ambulanţa şi un echipaj de poliţie. Acest sector de drum este cunoscut localnicilor cu atât mai mult inculpatului care lucra ca şi conducător auto. S-a mai arătat că inculpatul are o experienţă în
conducerea vehiculelor având vechime în astfel de activitate împrejurare care, pe lângă activitatea de conducător auto ce o practica ar fi trebuit să-l determine la o conduită mult mai prudentă în trafic. Cu toate acestea inculpatul a produs accidentul rutier pe o trecere pietonală marcată şi semnalizată corespunzător, a încălcat normele rutiere, iar urmare a acestor încălcări a produs accidentul rutier soldat cu decesul victimei”, se arată în dosar. Șoferul vinovat a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și condamnat la Judecătoria Hunedoara la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare. Rudele victimei au contestat soluția instanței de fond la Curtea de Apel Alba Iulia, însă completul de apel a menținut soluția Judecătoriei Hunedoara.