Clubul Sportiv „Făerag” organizează la sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 8 și 9 mai 2021, competiția ciclistă “Turul Municipiului Deva”, ediția a IX-a.

La fel ca în fiecare an, concursul de la Deva este competiția de anvergură care deschide sezonul de ciclism șosea la nivel național, din acest motiv și interesul sportivilor profesioniști și amatori este unul ridicat.
Pentru buna desfășurare a întrecerii cicliste, în cele două zile de concurs traficul rutier va fi închis sau restricționat pe o serie de artere rutiere din Deva și împrejurimi.
SÂMBĂTĂ, 08 mai 2021
Între orele 10:00-17:00, traficul rutier va fi ÎNCHIS pe DJ 706A BEJAN-BRĂNIȘCA. Se recomandă utilizarea rutei ocolitoare prin Ilia-Bretea Mureșană-Brănișca.
DUMINICĂ, 9 mai 2021
Între orele 08:00 – 18.00, traficul rutier va fi ÎNCHIS pe B-DUL 1 DECEMBRIE 1918 din Deva;
Între orele 11:00-16:00, traficul rutier va fi ÎNCHIS pe DJ 707J, intersecție DN 7 – Cabana Căprioara – str. Aurel Vlaicu (de la Transformator la Căprioara);
În intervalul orar 11:00-16:00, competiția se va desfășura cu RESTRICȚIE PE O BANDĂ PE SENS pe B-DUL 1 DECEMBRIE 1918 – B-DUL 22 DECEMBRIE – DN 7 – DJ 687 – DJ 708E – STR. VULCAN – STR. MIHAI EMINESCU – STR. GHEORGHE BARIȚIU – P-ȚA EPISCOP TORDAI SANDOR ANDRAS – STR. LUCIAN BLAGA – STR. AUREL VLAICU – DN 7 – STR. HOREA – B-DUL DECEBAL.
Organizatorii îi roagă pe ceilalți participanți la trafic să circule cu atenție și să acorde prioritate competitorilor. De asemenea, se va evita parcarea autoturismelor pe drumurile închise traficului rutier. Competiția se desfășoară fără spectatori.
Turul României trece prin județul Hunedoara.
Ediţia 2021 a Turului României se va desfăşura în perioada 31 august – 5 septembrie pe un traseu nou, care evidenţiază monumentele istorice ale României, startul urmând să fie dat la Timişoara. Competiţia din acest an îşi propune să alinieze la start aproximativ 120 de ciclişti care se vor lupta pentru tricoul galben. Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale ţării, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgăraşului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar şi câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania. Federaţia Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, echipe din Italia, Franţa, Austria ori SUA.