Turismul încurcat de lipsa de responsabilitate

Turismul din Parâng este încurcat de lipsa de responsabilitate a sefilor de la judet. Consiliul Judetean Hunedoara, institutia care are în administrare drumul spre Parâng, este incapabil sã transeze un contract.
Problemele din caietul de sarcini au întors licitatia, iar lucrãrile nu pot începe. În tot acest timp, cabanierii sunt cei care pierd, dar si turismul montan.
„Foarte mult ne încurcã faptul cã drumul nu e reabilitat. Din punctul meu de vedere este o rusine sã nu poti sã mentii un drum din acesta judetean. Mãcar sã îl repari pânã se terminã chestiunea în instantã cu licitatia. Pe cei responsabili pur si simplu nu îi intereseazã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Cabanierii pierd din cauzã cã turistii nu pot urca la munte. Drumul a fost spãlat de ploile din ultimele  sãptãmâni, iar reparatiile vor fi fãcute… cândva… în viitor.
„Stiu care sunt nemultumirile cabanierilor si cât de important considerã dumnealor si noi cã ar fi finalizarea acestui drum. Sã fie cel putin asfaltat. Când am semnat contractul de asociere era vorba despre o investitie proprie, din fondurile CJ Hunedoara, cu finalizare în 2 ani. Cei doi ani au expirat anul trecut, dar între timp CJ Hunedoara a luat decizia de a transforma aceastã investitie dintr-una proprie, într-una pe fonduri guvernamentale. Licitatia stagneazã din 2016 si durerile de cap ale  cabanierilor sunt tot mai mari”, a declarat Adrian David, consilierul primarului Tiberiu Iacob Ridzi. Statiunea montanã Parâng este una de interes national. Cabanierii, dar si diferite asociatii, alãturi de administratia localã din Petrosani încearcã sã revitalizeze turismul montan atât pe timp de varã cât si pe timp de iarnã. Eforturile lor sunt însã îngreunate de lipsa de resposabilitate a sefilor de la judet.
Monika BACIU

2 comentarii la „Turismul încurcat de lipsa de responsabilitate

 • 5 august 2018 la 20:56
  Permalink

  nu se vrea asfaltat ca Petrosaniul nu este Deva (resedinta de judet) dar nici multi la viitoarele nu vor mai vota cu PSD doar pensionari minieri

 • 8 august 2018 la 12:25
  Permalink

  in parang nu are rasmerita cabana.
  in straja are rasmerita cabana si altele prin interpusi si primeste 50% din toate investitiile facute de primarie si de tara si pe care le-a inchiriat gratis lui emil parau si copiilor lui si la care muncesc tot muncitorii primariei platiti de primarie pentru teleschi si parcari date gratis lui parau.

Comentariile sunt închise.