Turism

[ Turismul din județ, dezvoltat cu peste 17 milioane de euro ]

Turismul din județul Hunedoara s-ar putea dezvolta cu peste 17 milioane de euro. Șefii administrațiilor județene din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, în calitate de membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest, condus de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, au convenit asupra modului în care va fi împărțită între cele patru județe suma de 70,5 de milioane de euro alocată pentru turism prin Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027.
Cei mai mulți bani vor fi alocați județului Caraș-Severin, și anume 28 de milioane de euro. Urmează județul Hunedoara cu 17,72 milioane de euro.
„În următorul ciclu de finanțare europeană în Regiunea de Vest vor intra, doar pe turism, 70 milioane de euro. Alocarea de 28.000.000 euro către Caraș-Severin reprezintă o reușită importantă a negocierilor de luna trecută. Totodată, și o dovadă de conlucrare, înțelegere și rațiune între cei patru președinți de CJ, Arad, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, iar mai apoi o recunoaștere a potențialului turistic al județului nostru”, declară Romeo Dunca, acesta începându-și mandatul de președinte al CDR Vest ca un adevărat reprezentant al județului Caraș-Severin.
Președintele CDR Vest consideră că județele Hunedoara și Caraș-Severin sunt căutate de turiști.
”Județele Caraș-Severin și Hunedoara sunt pline de zone de destinație pentru turiștii iubitori de natură din vestul țării în principal și mai apoi din întreaga Românie”, a mai precizat Romeo Dunca. Județele Arad și Timiș, ar urma să primească 12,62 și, respectiv, 12,2 milioane de euro.
Monika BACIU