Turism în Hunedoara, telul forului judetean

Un pachet de servicii care sã cuprindã toate obiectivele turistice de la cetãtile dacice, la pesteri si pârtiile de schi din Valea Jiului a fost gândit de responsabilii din Consiliul Judetean Hunedoara.  Ideea a fost pusã într-un proiect, însã, nu s-a concretizat pânã acum, fiind întârziatã predarea lui la forul judetean, însã, sunt voci care vorbesc chiar despre noi finantãri.
„Vom încerca sã promovãm mai intens ceea ce înseamnã frumuseti geografice ale regiunii, dar si monumentele  care pot constitui atractii turistice. Am depus toate documentele pentru a beneficia de aproximativ 9 milioane de lei si a începe modernizarea castelului de la Nopcea, care va deschide pentru tara Hategului, ca si  pentru zonele limitrofe, o atractie turisticã, ce va revigora activitatea  economico-socialã”,  a spus Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.  Proiectul integrat a  fost gândit de oameni de specialitate, însã, nu este aplicat. Nici promovarea nu se face cum ar trebui, iar oamenii din tarã încã nu stiu ce pot vedea în Hunedoara. Aici, însã, sunt cetãtile dacice, pesterile, castele si zone naturale protejate, pârtii de schi, domenii uriase de  explorare, dar niciun proiect integrat care sã le cuprindã. „Celor de la ADEH le revine aceastã problemã. Pot da în scurt timp, acea schitã pentru turismul hunedorean. Acum, turismul progreseazã cu ajutorul unor inimosi oameni de afaceri care îsi fac datoria. Noi, la nivel de judet, avem o strategie ce a fost plãtitã, vom vedea exact ce putem lua de acolo, dar ne judecãm pentru bani, cã nu a adus la timp proiectul”, a adãugat si Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.  Între timp, la Bucuresti, în perioada 21-24 februarie 2019, are loc  Editia de Primãvarã a Târgului de Turism al României, în pavilioanele Centrului Expozitional Romexpo. Consiliul Judetean Hunedoara va avea un stand expozitional în care vizitatorii vor fi întâmpinati cu informatii si propuneri variate privind atractiile si obiectivele turistice din zonã.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Turism în Hunedoara, telul forului judetean

  • 11 februarie 2019 la 22:14
    Permalink

    Valea Jiului a votat 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … Vrem asfaltarea in acest an (nu mai vrem amanari de la an la an sub diferite motive) a drumului judetean din Parang si drumul judetean Valea de Pesti .

  • 12 februarie 2019 la 09:02
    Permalink

    Reparati drumurile judetene ca de locatiile turistice are grija fiecare proprietar dar voi nu aveti grija de drumurile de acces la aceste locatii

Comentariile sunt închise.