AdministratieTurism

Tunurile de zãpadã artificialã, puse în functiune la Straja. Pârtiile ar putea fi deschise sâmbãtã

Administratorii de pârtii de schi din statiunea montanã Straja  au pus în functiune tunurile de produs zãpadã artificialã si lucreazã, din greu, astfel încât în weekend sã deschidã noul sezon de schi.
Emil Pãrãu,  administrator în  statiunea Straja spune cã se lucreazã încã de sâmbãta trecutã, iar intentia este ca din acest sfârsit de  sãptãmânã douã pârtii sã fie deschise.  “Se lucreazã  încontinuu de sâmbãta trecutã, iar dacã totul este în regulã, adicã dacã vor fi temperaturi negative, vrem sã dãm drumul la sfârsitul acestei sãptãmâni pe pârtiile Constantinescu si Platoul Soarelui. Acum totul se face cu zãpadã artificialã”, spune Emil Pãrãu.
Si autoritãtile locale sunt pregãtite pentru a-i primii pe turisti. Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni spune cã tot ce a tinut de administratie a fost pus la punct, astfel încât turistii care vor veni în acest an în Straja sã se simtã cât mai bine.” Noi avem pregãtite locurile e parcare, iar oamenii nostri sunt instruiti  astfel încât turistii care vor veni sã beneficieze de servicii de calitate. Deocamdatã nu am montat barierele, o perioadã va fi parcarea gratis, o facilitate  pentru primii turisti, dar de la mijlocul lunii Decembrie vom pune si barierele”, a precizat Lucian Resmeritã Statiunea Straja însumeazã aproximativ 26 km de domeniu schiabil, iar cele 11 instalatii de transport pe cablu vã asigurã accesul facil la toate pârtiile din statiune.  Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipatã cu  instalatie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiazã si de instalatie de  nocturnã, fãcând astfel posibilã utilizarea  pârtiilor pânã seara târziu. Sunt întretinute cu ajutorul utilajelor de bãtãtorit zãpada,  pentru a le mentine în conditii cât mai bune de schi. Datoritã construirii telegondolei si a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungã fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.  Pentru sezonul de iarnã 2019-2020, administratorii instalatiilor de transport  le-au pus la dispozitie iubitorilor sporturilor de iarnã preturi variate cu discounturi substantiale, în functie de perioadã si intervalul de timp pentru care solicitã cartelele de transport..