Trofeu simbolic pentru Avram Iancu

Bibliotecarul din Petrosani, Avram Iancu, a primit un trofeu cu o simbolisticã aparte. Mai multe pietre asezate în formã umanã reprezintã recunostinta fatã de tot ceea ce înseamnã echilibrul, devotamentul si perseverenta.
“Inukshuk, trofeul meu, este simbolul altruismului, echilibrului si cooperãrii. Inuitii foloseau aceste pietre asezate în formã umanã pentru a marca drumurile în pustietatea Arcticã. Desi pietre separate, ele se sustin  reciproc si fiecare are importanta ei. Inukshuk-ul ne readuce aminte cã fiecare dintre noi are responsabilitatea de a face ceva pentru a sustine  întregul”,  spune Avram Iancu, cel care a reusit sã strãbatã infernala cursã polarã Arctic Ultra 6633.
Un inuksuk este un reper de piatrã construit pentru a fi folosit de inuiti, dar si de  alte popoare din regiunea arcticã din America de Nord. Aceste structuri se gãsesc în nordul Canadei, Groenlanda si Alaska (Statele Unite).  Avram Iancu s-a clasat pe locul al treilea la cel mai greu maraton din lume. Cei 611 kilometri au fost  parcursi de bibliotecarul petrosãnean în 206 ore si jumãtate.
Cosmin BACIU