Tren de zi pe ruta Bucuresti – Petrosani

Un tren va circula pe ruta Bucuresti – Petrosani si pe timpul zilei. Societatea civilã a reusit sã obtinã de la CFR acest lucru. În urmã cu câteva luni a fost demaratã o petitie în acest sens, iar acum, trecul IR 1823 va circula si pe timpul zilei spre gara din Petrosani. Începând cu luna decembrie va fi posibil acest lucru.
“Ne-au ascultat! Avem tren de zi Bucuresti – Petrosani (Valea Jiului)! Acum putem vedea si din tren, în timpul zilei, frumusetea din Parcul National Defileul Jiului! Schimbarea se produce atunci când oameni obisnuiti îsi unesc fortele pentru lucrurile în care cred cu adevãrat. CFR Cãlãtori a rãspuns pozitiv solicitãrii noastre decizând sã prelungeascã trenul IR 1823 Bucuresti – Craiova – Târgu Jiu la Petrosani – Subcetate – Cãlan – Simeria, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 08:45. Noul program va intra în vigoare în luna decembrie. Asteptãm, astfel, si mai multi turisti în muntii din Valea Jiului”, spun cei care au initiat petitia si le multumesc tuturor celor care au semnat.
În urma unei actiuni de sondaj public referitoare la necesitatea introducerii unui tren direct, pe timp de zi, din Bucuresti cãtre Petrosani, respectiv judetul Hunedoara, se va propune cãtre CFR Cãlãtori prelungirea traseului trenului IR 1823, din mai multe aspecte.
În intervalul orar 8-17, în cursul sãptãmânii, iar sâmbãta între orele 10-19, nu existã cursã din Tg. Jiu cãtre Petrosani (Valea Jiului) – Simeria; în plus, nu existã legãturã directã, pe timp de zi, cu plecare dimineata din Bucuresti cãtre Valea Jiului si judetul Hunedoara; legãtura cãlãtorilor de la trenurile din Bucuresti, cu alte mijloace de transport public din Petrosani si Valea Jiului (Vulcan, Petrila, Lupeni, Uricani); Introducerea unui tren direct, în timpul zilei, pe Valea Jiului, ar contribui la asigurarea transportului pentru turisti, care se vor putea deplasa cu usurintã spre Valea Jiului, în special cãtre statiunile montane ”Parâng” si ”Strajã”, Parcul National Retezat si tot judetul Hunedoara.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Tren de zi pe ruta Bucuresti – Petrosani

 • 16 octombrie 2019 la 20:17
  Permalink

  Felicitari si multumim tuturor celor care au reusit !

 • 16 octombrie 2019 la 21:24
  Permalink

  ai uitat de drumul de la groapa seaca si de investitii la mina vulcan si livezeni

 • 17 octombrie 2019 la 22:16
  Permalink

  Asemeni,Timisoara, singurul tren direct,la ora 13.55 din Tm si acela Regio,deci,putem spune mai rau nu asemeni…speram sa se faca ceva si in aceasta directie.

Comentariile sunt închise.