Transport ecologic pentru locuitorii Vãii Jiului

Gratie unui proiect finantat din fonduri europene, locuitorii Vãii Jiului vor circula în conditii moderne, cu mijloace de transport ecologice. Consiliul Judetean Hunedoara face ultimele clarificãri în vederea obtinerii fondurilor necesare în cuantum de peste 20 de milioane de euro.
Joi, 21 martie a.c., în sedinta extraordinarã care s-a desfãsurat în Sala de sedinte a Consiliului Judetean Hunedoara, au fost adoptate o serie de hotãrâri care vizeazã proiectul privind „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului”. Concret, este vorba despre hotãrâri adoptate pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului care va fi implementat în anii urmãtori în sudul judetului Hunedoara.
Proiectul este împãrtit pe douã componente:
1. Prima, în valoare de 49.089.440,71 lei (TVA inclus), prevede un sistem de transport care deserveste principalul traseu de legãturã între localitãtile Uricani – Petrila si presupune în principal înfiintarea unui depou în municipiul Vulcan, reabilitarea unor tronsoane de drum, achizitia unui numãr de 8 autobuze electrice, înfiintarea si modernizarea unui numãr de 70 de statii pentru cãlãtori, montarea de automate pentru eliberarea cardurilor/tichetelor de cãlãtorie în 16 statii, precum si amenajarea unui sistem de informare pentru cãlãtori în 33 de statii.
2. A doua componentã, în valoare de 46.017.326,14 lei (TVA inclus), deserveste sistemul de transport al proiectului de bazã si dezvoltã alte 3 trasee (traseul nr. 2 – Aninoasa – DN66, traseul nr. 3 – Petrila – Jiet, traseul nr. 4 – Valea de Brazi – Cheile Butii) si presupune extinderea depoului prin amenajarea a 18 noi statii de încãrcare pentru autobuzele electrice, achizitia unui numãr de 18 autobuze electrice, înfiintarea si modernizarea a 34 de statii pentru cãlãtori, montarea a 4 noi automate de eliberare a cardurilor/tichetelor de cãlãtorie si extinderea sistemului de informare la încã 18 statii.
Proiectul a fost depus în parteneriat de Municipiul Vulcan – Municipiul Petrosani – Municipiul Lupeni – Orasul Petrila – Orasul Aninoasa – Orasul Uricani – Consiliul Judetean Hunedoara la Agentia de Dezvoltare Regionalã Vest în luna mai 2018, se aflã în faza de precontractare si va fi finantat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritarã 3, Prioritatea de investitie 4e, Obiectiv specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazatã pe planurile de mobilitate urbanã durabilã.

Un comentariu la „Transport ecologic pentru locuitorii Vãii Jiului

  • 21 martie 2019 la 20:02
    Permalink

    Doar pe hrtie , in teren nu cred ca va fi niciodata , exemple pentru Valea Jiului sunt drumul DN 7A spre Voineasa , drumul DN 66A spre Herculane , Domeniul Schiabil Parang , …

Comentariile sunt închise.