În proportie de peste 90 la sutã, Monica Iacob – Ridzi va fi candidatul PP- DD Hunedoara la alegerile parlamentare pe Colegiul Petrosani – Petrila – Aninoasa. Ex-ministrul democrat – liberal a fost duminicã la sediul firmei patronate de Haralambie Vochitoiu, presedintele PP-DD Hunedoara si unde, potrivit surselor noastre, s-a discutat în cadru lãrgit, atât despre primirea ei în partid, cât si despre candidatura acesteia.

Desi anuntul oficial întârzie sã aparã, pânã când Dan Diaconescu nu se va pronunta în acest sens, Monica Ioacob – Ridzi, proaspãt demisionarã din PDL, are cele mai mari sanse sã fie candidatul PP-DD Hunedoara la alegerile parlamentare pe Colegiul Petrosani – Petrila – Aninoasa.

Discutiile sunt avansate si se vorbeste chiar si despre adeziunea acesteia la partidul lui Dan Diaconescu, dar Haralambie Vochitoiu a negat aceastã informatie. Nu a negat, însã, discutiile purtate duminicã cu Monica Ridzi. „Da, au fost discutii, dar asta decide Bucurestiul. Eu, personal, cred cã Monica Iacob – Ridzi este un politician care mai are ceva de spus în politica localã si nationalã, dar este o chestiune de decizie colectivã. Dacã se considerã venirea ei aduce un plus partidului, pot sã trec peste toate celelalte”, a declarat Haralambie Vochitiu. Între Haralamboe Vochitoiu si Monica Iacob – Ridzi relatiile, de-a lungul timpului, nu au fost tocmai prietenoase, dar în ultimul timp se constatã reconsiderarea discursului din partea lui Vochitoiu. Înmuierea tonului din partea lui Vochitoiu, dar si nuantarea unor aspecte, vorbeste aproape de la sine de faptul cã Monica Iacob – Ridzi îsi pregãteste transferul politic al anului, cel putin la nivelul judetului Huendoara. Oricum PP-DD Hunedoara se pregãtea sã meargã cu un candidat „de împrumut” pentru Colegiul petrosani – Petrila – Aninoasa. Înainte de intrarea în fortã a Monicãi Ridzi, candidatul propus de PP-DD pentru Camera Deputatilor era Gabriel Lungu, city manager al municipiului Lupeni si reprezentat de vazã al PSD.

La jumãtatea lunii septembrie, deputatul Monica Iacob – Ridzi si-a înaintat demisia din PDL si din grupul parlamentar democrat-liberal, urmând sã activeze ca parlamentar independent pânã la finalul mandatului. Demisia i-a fost înaintatã lui Vasile Blaga, iar deputatul hunedorean a declarat cã gestul sãu are la bazã faptul cã PDL a devenit „un partid al dublei mãsuri”. Practic, aceasta a lãsat sã se înteleagã cã în cazul sãu atitudinea partidului a fost durã, în timp ce în situatii mai grave a dovedit tolerantã.

Carmen Cosman