Transferul anului în politicã / Monica Iacob – Ridzi la un pas de a semna cu Dan Diaconescu

În proportie de peste 90 la sutã, Monica Iacob – Ridzi va fi candidatul PP- DD Hunedoara la alegerile parlamentare pe Colegiul Petrosani – Petrila – Aninoasa. Ex-ministrul democrat – liberal a fost duminicã la sediul firmei patronate de Haralambie Vochitoiu, presedintele PP-DD Hunedoara si unde, potrivit surselor noastre, s-a discutat în cadru lãrgit, atât despre primirea ei în partid, cât si despre candidatura acesteia.

Desi anuntul oficial întârzie sã aparã, pânã când Dan Diaconescu nu se va pronunta în acest sens, Monica Ioacob – Ridzi, proaspãt demisionarã din PDL, are cele mai mari sanse sã fie candidatul PP-DD Hunedoara la alegerile parlamentare pe Colegiul Petrosani – Petrila – Aninoasa.

Discutiile sunt avansate si se vorbeste chiar si despre adeziunea acesteia la partidul lui Dan Diaconescu, dar Haralambie Vochitoiu a negat aceastã informatie. Nu a negat, însã, discutiile purtate duminicã cu Monica Ridzi. „Da, au fost discutii, dar asta decide Bucurestiul. Eu, personal, cred cã Monica Iacob – Ridzi este un politician care mai are ceva de spus în politica localã si nationalã, dar este o chestiune de decizie colectivã. Dacã se considerã venirea ei aduce un plus partidului, pot sã trec peste toate celelalte”, a declarat Haralambie Vochitiu. Între Haralamboe Vochitoiu si Monica Iacob – Ridzi relatiile, de-a lungul timpului, nu au fost tocmai prietenoase, dar în ultimul timp se constatã reconsiderarea discursului din partea lui Vochitoiu. Înmuierea tonului din partea lui Vochitoiu, dar si nuantarea unor aspecte, vorbeste aproape de la sine de faptul cã Monica Iacob – Ridzi îsi pregãteste transferul politic al anului, cel putin la nivelul judetului Huendoara. Oricum PP-DD Hunedoara se pregãtea sã meargã cu un candidat „de împrumut” pentru Colegiul petrosani – Petrila – Aninoasa. Înainte de intrarea în fortã a Monicãi Ridzi, candidatul propus de PP-DD pentru Camera Deputatilor era Gabriel Lungu, city manager al municipiului Lupeni si reprezentat de vazã al PSD.

La jumãtatea lunii septembrie, deputatul Monica Iacob – Ridzi si-a înaintat demisia din PDL si din grupul parlamentar democrat-liberal, urmând sã activeze ca parlamentar independent pânã la finalul mandatului. Demisia i-a fost înaintatã lui Vasile Blaga, iar deputatul hunedorean a declarat cã gestul sãu are la bazã faptul cã PDL a devenit „un partid al dublei mãsuri”. Practic, aceasta a lãsat sã se înteleagã cã în cazul sãu atitudinea partidului a fost durã, în timp ce în situatii mai grave a dovedit tolerantã.

Carmen Cosman

4 comentarii la „Transferul anului în politicã / Monica Iacob – Ridzi la un pas de a semna cu Dan Diaconescu

 • 8 octombrie 2012 la 21:08
  Permalink

  hari tot jigodie ai ramas.crezi ca degeaba te-au mazilit PSD-istii,se vede ca tu iti urmaresti doar propriile interese.nu va faceti iluzii la alegeri pentru ca ati pierdut pe mana borfasului diaconescu dan.

 • 8 octombrie 2012 la 22:42
  Permalink

  Monica iti dau un sfat – ramai independenta si ai votul meu ,al familiei ,al pritenilor ,al colegilor . Ai fost sacrificata pentru o domnisorica fara scrupule – acum cred ca e ” doamna ” – dar asta nu e un motiv pentru a te prostitua . Suntem o generatie care mai poate face ceva pentru tara asta . Si cred ca suntem subestimati dar ne lipseste doar o scanteie si majoritatea nulitatilor din politica vor fi in recycle bin . Curaj doamna ,banii de la acele concerte stiu ca nu au fost pentru tine dar e prea sus sa vorbim …………….

 • 9 octombrie 2012 la 09:26
  Permalink

  Monica, si „verzii” au nevoie de un reprezentat de seama la nivel local. Ce zici de propunerea asta ?

 • 9 octombrie 2012 la 14:17
  Permalink

  gunoiule care esti tu Franz Schneider ,ai prins coaja ca toti kakati pdl .unde ati fost acum 10 luni in urma cand lumea a iesit in strada pentru ca sa saturat de cancerul basescu si acolitii lui.Franz Schneider esti un pupincurit pe care il stie toata mina livezeni, esti un gunoi,o nulitate.nu iti m-ai aroga tu atata stiinta ,pentru ca tu ai fost un pupincurist folosit de toti sefii de la sectorul asm.

Comentariile sunt închise.