Trafic restrictionat pe podul de la Iscroni-Aninoasa

Singurul pod care leagã estul de vestul Vãii Jiului, situat la Iscroni-Aninoasa, risca sã producã o catastrofã în orice moment. Pe podul de pe DN 66A era interzis accesul pietonilor de circa un an de zile, iar autoritãtile locale au cerut sã fie reabilitat de urgentã.

Lucrãrile la consolidarea podului de peste Jiul de Vest au început în aceastã sãptãmânã si vor dura pânã la toamnã, dat fiind faptul cã lucrarea este una complexã. În toatã acestã perioadã circulatia rutierã va fi restrictionatã pe un singur sens.

”Reabilitarea era necesarã, podul era un pericol pentru cei care îl trec si suntem multumiti cã administratorii DN 66A au rãspuns numeroaselor adrese trimise de noi si au gãsit finantarea necesarã pentru lucrãri. Existã un disconfort pentru soferi, circulatia se desfãsoarã semaforizat pe un sens, însã nu este foarte mare deranjul dacã astepti douã-trei minute la semafor si la final poti circula în sigurantã. Initial, firma care executã lucrarea a gândit constructia unei treceri peste Jiu, astfel încât podul sã fie închis în totalitate pe durata consolidãrii. Proiectantul a decis cã este mai bine si mai economic sã se lase traficul deschis pe un sens”, a declarat primarul localitãtii Aninoasa, Nicolae Dunca.

Podul nu a mai fost reabilitat de zeci de ani si risca în orice moment ca segmente din el sã se prãbuseascã peste autovehicule sau pietoni. Reabilitarea se executã în baza unui contract finantat de CNADNR si chiar dacã restrictiile impuse nu sunt pe placul multor soferi, toatã lumea este de acord cã trebuia sã se intervinã cât mai urgent. Podul de pe DN 66A, de la Iscroni, este singura cale de acces între Petrosani si Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Trafic restrictionat pe podul de la Iscroni-Aninoasa

  • 27 mai 2016 la 12:18
    Permalink

    Nu se poate sa nu te doara capul cand vezi delasarea celor care se ocupa de repararea podului asta.Nu este pusa nicio placa sau alt indicator cu durata proiectului si asa de curiozitate si un cost al lor.Tara lui Papura Voda.

Comentariile sunt închise.