Trafic restricționat luni, în Defileul Jiului

Drumarii au avertizat că opresc circulația mașinilor în Defileul Jiului. Au loc lucrări în zona din apropierea Mănăstirii Lainici, iar luni, de la orele prânzului, drumul va fi închis.

Potrivit unui comunicat al DRDP Timișoara, „în data de 15 martie 2021, pe DN 66, Defileul Jiului, din zona Mănăstrii Lainici, se vor efectua împușcări cu
material exploziv a versantultui, ca parte din etapa II de derocare. În intervalul orar 12:00 – 18:00, vor fi mai multe restricții de circulație de scurtă durată”, spun drumarii.
Șoferilor li se cere atenție sporită, între kilometri 105 și 105+500, unde se execută lucrări de amenajare a unui pod peste Jiu, la Meri, dar și de amenajare a drumului, în zona Mănăstirii Lainici.
Este ultimul tronson care nu a fost amenajat la momentul în care DN 66 a fost reabilitat în Defileul Jiului.
Aici parcarea se va muta pe partea cu mănăstirea, pentru a evita eventualele incidente nedorite, iar drumul va trece prin locul în care acum este parcarea.
Până acum, această lucrare
nu a fost posibilă din cauza întîrzierilor care au fost generate de expropieri și de faptul că acum drumul va trece prin Parcul Național.
Pentru construcția parcării, drumarii spun că a fost
nevoie de acorduri pentru a se putea trece la realizarea lucrărilor propriu-zise. Asta, pentru că
trebuie detonate stâncile din zonă. Ulterior, parcarea de la Lainici va fi construită în faţa aşezământului monahal şi turiştii sau credincioşii nu vor mai fi nevoiţi să treacă strada şi să se expună accidentelor rutiere.
Lucrările din Defileul Jiului au fost executate de o firmă spaniolă, Copisa, iar proiectul s-a ridicat la valoarea de aproximativ 185 de milioane de lei.
Diana Mitrache