Toma Coconea participã la Red Bull X-Alps 2019

Parapantistul hunedorean este veteranul competitiei extreme exclusiviste. N-a ratat nicio editie de la primul start si se va afla la linia de start din Salzburg, în iulie. Red Bull X-Alps 2019 se anuntã mai dificil fatã de editiile precedente, astfel cã sunt sanse mult mai mici sã vedem concurenti strãbãtând fãrã oprire zeci de kilometri cu parapanta. Modificãrile le vor pune la grea încercare si tehnica de cãtãrare, lucru ce pare sã-l avantajeze pe Tomi.
”Cursa din acest an va fi cea mai tehnicã de pânã acum. Chiar dacã distanta va fi aceeasi ca si la editia din 2017, dificultatea traseului a crescut considerabil. În scurt timp voi începe oficial antrenamentele pentru competitie”, a anuntat sportivul hunedorean. Red Bull X- Apls este o competitie mondialã exclusivistã, la care concurentii nu se pot înscrie ci sunt selectati de cãtre organizatori. Cei care primesc invitatii trebuie sã fie buni sportivi, practicanti de sporturi extreme, iar din 2003 pe lista invitatilor se regãseste si parapantistul hunedorean Toma Coconea. Competitorii, care alcãtuiesc echipe multinationale, încearcã sã ajungã triumfãtori la finish, în Monaco, dupã parcurgerea unui traseu pe picioare sau în zbor cu parapanta de peste 1000 de kilometri.
„Omul fãrã splinã” sau „alergãtorul” cum l-au poreclit ceilalti competitori uluiti de determinarea si curajul românului a fost pe podium în douã rânduri.
Maximilian Gânju