TOATE CONTURILE CEH SUNT BLOCATE

Toate conturile Complexului Energetic Hunedoara au fost blocate, din nou. La o sãptãmânã de la slutia instantei prin care se suspendau executãrile silite, un executor judecãtoresc din Petrosani pune piedici societãtii. BEJ Durbacã Claudia a pus poprire pe conturile CEH, iar reprezentantii societãtii energetice se vor îndrepta împotriva executorului, datã fiind situatia extrem de gravã a societãtii.

Nu vor putea fi plãtite salariile celor de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului si nici facturile cãtre ROMGAZ. Asta înseamnã cã cele douã termocentrale ar putea fi oprite, dacã nu se gãseste rezolvare.

“Începând de astãzi (luni-n.r.) toate conturile sunt blocate. Hotãrârea instantei prin care se suspendau executãrile silite a fost interpretatã, iar cei de la Transelectrica nu fac nicio platã. Astãzi aveam de încasat undeva la peste un milion de lei, ceea ce ar fi însemnat sã asigurãm o parte din banii necesari pentru plata salariilor de la SNIMVJ si o parte din factura cãtre ROMGAZ. Suntem exact ca în situatia de marti (29 noiembrie – n.r.)”, a declarat Michael Melczer, directorul general al CEH.

1-1

Mai mult, oficialii CEH au în vedere sã formuleze o plângere împotriva executorului judecãtoresc.

“Un executor judecãtoresc a blocat activitatea unui important producãtor de energie electricã din România. Dacã situatia rãmâne asa peste douã zile oprim activitatea. Nu putem sã mai facem nimic. Avem în vedere sã formulãm o plângere pe numele executorului judecãtoresc pentru faptul cã actioneazã la marginea legii, abuzând de prevederile ei”, a mai spus sursa citatã.

Sãptãmâna trecutã, Tribunalul Hunedoara a admis solicitarea Complexului Energetic Hunedoara privind suspendarea executãrilor silite.

“Admite cererea formulatã de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA si în consecintã: Dispune suspendarea provizorie a oricãrei proceduri de executare silitã individualã declansatã împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA pânã la pronuntarea hotãrârii cu privire la cererea de deschidere a procedurii insolventei formulatã si înregistratã în dosarul nr. 5075/97/2016 al Tribunalului Hunedoara. Aprobã eliberarea/disponibilizarea sumelor necesare aferente plãtii salariilor angajatilor debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA”, aratã solutia instantei.

CEH se confruntã deja cu patru cereri de insolventã, trei din partea creditorilor si o cerere voluntarã de intrare în insolventã. Prima cerere de acest gen se va judeca în data de 7 decembrie. Mai exact, Tribunalul Hunedoara va judeca cererea de insolventã depusã de ARMOR Security.

Monika BACIU

5 comentarii la „TOATE CONTURILE CEH SUNT BLOCATE

 • 5 decembrie 2016 la 20:17
  Permalink

  Sefi de la CEH sunt platiti regeste si trebuie sa rezolve situatile de criza . Nu aruncati valea jiului intr-un haos social …..

 • 6 decembrie 2016 la 01:15
  Permalink

  Situatia este grava, chiar „exploziva” mai ales la minele neviabile la care oamenii nu si-au luat salariul! Foarte multi mineri au un singur salariu in familie si traiesc de la „plata” la „avans”. Cu burta goala este greu sa intelegi de ce nu-ti iei banii cand tu stii ca ai muncit din greu si in ce conditii! ACUM sa-i vedem pe politicienii care vin si cersesc voturi, daca sunt in stare sa faca ceva pentru oamenii astia!

 • 6 decembrie 2016 la 08:34
  Permalink

  Multumim din inima, d-le Jurca! Ne-ai scos din insolventa!!! Esti multumit? Cu cat te-au platit „capusele” CEH ? Sau partidul ???

 • 6 decembrie 2016 la 09:08
  Permalink

  ciuciu salarii ciuciu preme etc sa nu uitati sa i votati pe nica nimica pe hary v rasmerita etc etc si de luna viitoare curg banii pe voi

 • 6 decembrie 2016 la 14:39
  Permalink

  Sa se lege paduraru -prostovanu cu lanturi de piciorul statuii din curtea ceh! O greva foamei pe la onix,doar sin e de-al sindicalistilor ? Bere de la Varvara,doar mai aveti ,un mic din piata si e greva in toata regula ! Cica voi aveti Peroni ! Ce zici prostovane,te bagi ? Pe facebook esti tare-n clont,ordinarule !

Comentariile sunt închise.