Toatã suflarea CEH sperã la insolventã

Insolventa este singura sansã pentru Complexul Energetic Hunedoara de a mai functiona, iar ortacii si liderii lor dar si conducerea companiei sperã ca instanta sã decidã favorabil pentru ei.

Potrivit liderului Sindicatului ”Muntele”, Darius Câmpeanu atât minerii cât si energeticienii din cadrul companiei se confruntã cu o situatie dificilã în ceea ce priveste conditiile de lucru, pentru cã lipsesc materialele de bazã utilizate la exploatarea cãrbunelui, nu existã echipamente de protectie, iar deficitul de personal este din ce în ce mai mare.

”În acest moment, insolventa CEH este singura posibilitate de a ne fi respectate drepturile din contractul colectiv de muncã si de a avea o anumitã sigurantã în functionarea activitãtii. Sunt deficite mari de aprovizionare cu lemn de sustinere, plasã de sârmã, echipamente de protectie. Nu ne mai dã nimeni, nimic”, a spus liderul sindical.

Decizia privind declararea stãrii de insolventã ar urma sã se ia astãzi la Tribunalul Hunedoara.”În momentul în care vom intra în insolventã, lucrurile se schimbã pentru cã atunci conturile CEH nu vor mai fi executate de furnizori, care detin ordonante judecãtoresti de executie. Atunci vom vedea pe ce venituri ne bazãm si ce solutii putem gãsi”, a mai spus presedintele executiv al Sindicatului ”Muntele”. Tot luni, dupã aflarea verdictului instantei, ortacii din cadrul CEH ar putea decide asupra unui protest demarat la finele sãptãmânii trecute si suspendat pânã la decizia instantei. Ortacii de la minele Lonea si Vulcan au solicitat prime de Crãciun si tichetele de masã, dar administratia nu are banii necesari si n-a putut negocia cu sindicatele pe aceste solicitãri cuprinse si în CCM.

Maximilian Gânju

11 comentarii la „Toatã suflarea CEH sperã la insolventã

 • 18 decembrie 2016 la 20:27
  Permalink

  Pentru salvarea mineritului (valea jiului) trebuie sa fim uniti .

 • 19 decembrie 2016 la 00:12
  Permalink

  Cand se apropie plata premelor si bonurile incepeti sa plangeti CEH_ul ca nu are bani .Sindicatul trebuie sa lupte pt mineri nu pt administratie.Ma bucur ca nu astepti falimentul!!!!!!!!

 • 19 decembrie 2016 la 07:29
  Permalink

  Si noi asteptam sa plecati odata! O sa zburati toti in insolventa si o sa va mancati unghiile. Voi nu mai sunteti sindicat. Sunteti o organizatie mafiota care va urmariti interesele voastre si al acolitilor vostri. Voi trageti sfori pentru administratie si firme care se ocupa cu insolventa, voi nu reprezentati interesele minerilor. Dute si lasa-ne. Voi ce faceti de fapt acolo la ceh? Ar trebui sa va puna astia sechestru pe conturile voastre personale si sa va ceara sa justificati fiecare leu. Trebuie sa fii cel putin tampit sa crezi aberatiile si elucubratiile voastre. Cum sa iti ceri singur insolventa? Este exact cum o persoana grav bolnava ar cere sa fie eutanasiat fara sa mai incerce sa faca ceva sau sa se trateze. Deci rusine sa va fie. Sa dea domnul sa va respinga astia insolventa si dupa aceea sa vina cineva sa dea cu toti de pamant care ati adus cehul in aceasta situatie. Sa va puna oamenii pielea in bat.

 • 19 decembrie 2016 la 07:35
  Permalink

  Au dreptate acest lideri de sindicat. Pe perioada cat am fost in insolventa AM AVUT DE TOATE, MATERIALE SI PIESE CATE NE-AM DORIT, TOATE DREPTURILE DIN CONTRACT RESPECTETE CE MAI , TOT CE NE-AM DORIT.Oare ce interese se ascund in spatele acestor intrari/iesiri din insolventa si cine are de castigat, in mod sigur nu cei care muncesc.

 • 19 decembrie 2016 la 07:36
  Permalink

  Auzi la el, suflarea CEH. Ba Darius daca ai sange in instalatie ca si asa e dai cocos, de ce nu faceti alegeri la sindicate sau sa faceti un referendum sa vedem cati angajati isi doresc insolventa? V-ati cocotat voi acolo la sindicat si nu mai plecati.

 • 19 decembrie 2016 la 07:42
  Permalink

  Am avut pe dracu. A curs lapte si miere in insolventa. Cine e acela care scrie sub anonimul insolventa o fi unul sau una din ceh care linge pe la usile sefilor sau a sindicatelor. Tupeu, aroganta si nesimtire pe acei care zic asa ceva.

 • 19 decembrie 2016 la 08:26
  Permalink

  de unde sa mai dea tichete cadou si tichete de masa, pai ce vreti sa ramana barosani fara salarii mari, si fara posturi pontate la salvare, stiti cum se fac banii la salvare de sarbatori , o metoda veche, posturi prestate la greu la actiuni de salvare dar fara aparat de salvare- unde va sunt cartusele rezultate din asa zisele actiuni de salvare domnilor barosani pontati la salvare

 • 19 decembrie 2016 la 09:17
  Permalink

  ar fii si culmea sa mai functioneze cu atatea pierderi si datorii…..

 • 19 decembrie 2016 la 09:20
  Permalink

  uniti in ce? in a da mita la sefi?

 • 19 decembrie 2016 la 14:23
  Permalink

  Ar trebui ca minerii sa va scoata afara ca pe niste gunoaie ce sunteti. O adunatura de hoti acolo la sindicate. Alegeri la sindicate sa scape lumea de voi ca voi va credeti pe veci sindicalisti. Afara cu voi leprelor. Duceti-va pe la Rosuleasca ca pe acolo va lingeti mucii si spalativa cu ea pe cap.

 • 19 decembrie 2016 la 14:27
  Permalink

  Tu la privat nu ai pierderi pentru ca stergi patronul la fund iar in strainatate barbati curata wc-urile iar femeile sterg la fund mosnegi , meserie de rahat .

Comentariile sunt închise.