Toamna se numãrã bobocii. Sunt mai multi cu aproape 400

Sunt aproximativ 3.700 de studenti care învatã, din aceastã toamnã la Universitatea din Petrosani. Toti sunt înscrisi la diverse studii, fie de licentã, fie doctorale chiar, iar multi dintre ei vin si din afara tãrii.
O spune rectorul universitãtii, care sustine cã este un record acest numãr, iar asta se datoreazã promovãrii de care s-a bucurat oferta educationalã de la noi. „Fatã de anul trecut avem cu 380 de studenti mai mult, ceea ce este un lucru, nu numai îmbucurãtor, ci chiar foarte important pentru noi. Aratã, pe de o parte, mobilizarea colegilor nostri în a promova universitatea, mobilizarea noastrã de a promova în mass-media, dar si la licee, unde am cãutat sã atragem elevii spre realitatea universitãtii, dar si datoritã concursurilor de roboticã si inventicã ale noastre. Toate au arãtat fata realã a scolii superioare de la noi”, a spus  prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Toate acestea au adus studenti, care au înteles cã scoala de aici nu este doar una care a avut un trecut recunoscut în întreaga lume, atunci când doar aici se calificau specialistii în minerit si exploatarea substantelor minerale utile.
„Arãtãm, si prin acest lucru, cã scoala superioarã de la noi are nu numai trecut important, reprezentativ, dar are si prezent si viitor”, a mai arãtat rectorul Sorin Radu.  De altfel, tot în acest an a mai fost doborât un record, dupã ce douã dintre profilele de la Universitatea din Petrosani au fost ocupate din varã si nu s-a  mai sustinut o a doua etapã de admitere în toamnã. Pentru studiile de licentã, Universitatea din Petrosani a avut 615 locuri, iar dintre cei înscrisi în prima sesiune chiar, 250 sunt din Republica Moldova.
Diana Mitrache