Primãria din Lupeni sustine un proiect în care tinerii prind curaj si aripi în viatã. E un mod de a le arãta cã pãrerile lor conteazã si primarul Lucian Resmeritã crede cã, odatã ce vor afla cã se pot implica activ, din rândul acestora se vor desprinde adevãratii lideri ai comunitãtii.
Proiectul se desfãsoarã în parteneriat cu un ONG, iar pentru asta, din bugetul local al  municipiului Lupeni, a fost alocatã suma de 10.000 de lei.
„Sunt implicati peste 150 de copii, un numãr mare de liceeni si sunt convins cã vom obtine rezultate (…), iar cel mai important este sã rãmânã ceva în urmã, iar eu sunt convins cã va rãmâne ceva în urma acestui proiect”, a spus Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni, care a mai adãugat si cã e nevoie de sudori, nu doar de tineri cu facultate, dar ei trebuie constientizati cã astfel de meserii sunt bine-venite. Acesti tineri vor fi învãtati sã ia initiativa, vor avea chiar si câte o masã caldã, iar scopul este acela de a le da o educatie nonformalã.
„Proiectul se numeste „Lupeni, municipiul tinerilor”, pentru cã noi am  considerat cã trebuie sã acordãm o atentie deosebitã tinerilor, asa încât sã îi tinem aproape de comunitate, de administratia publicã localã, cât si de  societate, în ansamblu. Scopul proiectului este sã dezvoltãm tinerii  din Lupeni, prin  instrumente ale  educatiei nonformale. Noi ne ocupãm de aceastã parte, ea fiind o metodã diferitã de a lucra cu tinerii, în sensul unei deschideri mai mari, având douã  obiective: este vorba despre apropierea  tinerilor de comunitatea localã si, deasemenea, cresterea competentelor tinerilor din Lupeni si cresterea gradului de angajare a acestora”,  a spus Nicu Tascã, coordonatorul  proiectului.

Trainerii spun cã vor încerca sã le arate ce au de fãcut în viatã si cum sã o facã, dar si sã îi lãmureascã pe tineri sã fie ei lideri si sã rãmânã acasã, la Lupeni, ca sã dezvolte acest oras.
„Ei aflã cum functioneazã  participarea publicã, dar si care sunt mecanismele, acestei importante valori i-as spune, a unei societãti  democratice, pentru cã este normal sã existe un  dialog între administratie spre cetãteni, dar si invers. Înseamnã implicarea tinerilor în luarea deciziilor”, a mai adãugat Nicu Tascã.
Tinerii vor fi invitati sã participe voluntar, iar, timp de o lunã, începând chiar din a doua zi a lunii octombrie, ei vor fi încurajati sã devinã importanti si sã constientizeze faptul cã si pãrerile lor pot fi luate în calcul, dacã stiu cui sã le spunã.
Diana Mitrache