[ Tineri reținuți pentru furt calificat ]

T rei tineri, doi în vârstă de 17 ani şi unul de 18 ani, toţi din orașul Simeria au fost reținuți de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Deva fiind bănuiți de comiterea, pe raza municipiului Deva, a mai multor infracțiuni de furt calificat (din locuinţe, din şi de autoturisme).
În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că, în cursul nopții de 24/25.09.2021, doi dintre tineri (în vârstă de 17 şi 18 ani) au sustras bijuterii din aur, bani, țigări și un ceas din locuința unor persoane din municipiul Deva. În aceeaşi noapte, tânărul în vârstă 18 ani a sustras mai multe bunuri din interiorul unui autoturism parcat pe raza municipiului Deva, în timp ce minorul de 17 ani a asigurat zona, pentru a nu fi surprinși.
Cei doi, în perioada 27.09.2021 – 21.10.2021, pe timp de noapte, au mai comis furturi din autoturisme cu un mod de operare asemănător, profitând şi de faptul că o parte dintre autoturismele parcate nu era asigurate corespunzător prin încuierea portierelor (spre exemplu, într-unul dintre cazuri, au fost sustraşi 180 de lei, un laptop, două perechi de ochelari de soare și 5 parfumuri dintr-un autoturism parcat chiar în curtea locuinței persoanei vătămate).
De asemenea, în cursul nopții de 07/08.11.2021, doi dintre cei trei tineri au sustras un autoturism parcat pe raza municipiului Deva. În acest caz, partea vătămată a recunoscut că a uitat cheile în contact, fapt ce a favorizat comiterea furtului.
Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei tineri. Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia măsuri de precauţie. În acest sens ar fi utilă contactarea unor societăţi specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme.