Tichete de masã si plãti compensatorii

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a decis sã le acorde angajatilor societãtii tichetele de masã aferente lunilor ianuarie si februarie. În acelasi timp se plãteste si cea de-a doua transã a salariilor compensatorii.

“În cursul zilei de astãzi plãtim a doua transã a salariilor compensatorii. Tot astãzi se acordã si tichetele de masã aferente lunii ianuarie. Am stabilit cu cei de la Sodexo (firma care tipãreste tichetele-n.r.) ca bonurile de masã aferente lunii februarie sã fie plãtite pe carduri. Pânã miercuri se tipãresc cardurile si atunci vor primi salariatii aceste facilitãti”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara. Efortul financiar pentru plata celei de-a doua transe a sumelor compensatorii este de 1,3 milioane de lei fãrã stopaj, în timp ce efortul financiar pentru acordarea tichetelor de masã este în valoare de 1,7 milioane de lei.

Prime de Paste

În cursul zilei de luni au început negocierile si pentru primele de Paste. Potrivit contractului colectiv de muncã, angajatii CEH pot beneficia de prime cu ocazia Sãrbãtorilor Pascale, dacã bugetul permite.  “Astãzi au început negocierile si pentru primele de Paste. Angajatii Complexului Energetic Hunedoara sunt cea mai importantã resursã a societãtii. Fãrã ei nu am fi reusit sã trecem peste sezonul de iarnã, astfel cã ne concentrãm eforturile pentru a-i rãsplãti”, a mai spus sursa citatã.  Sindicalistii sustin cã s-a stabilit ca prima de Paste sã fie în cuantum de 200 de lei.  “S-a stabilit cuantumul primei de Paste în valoare de tichete de 200 de lei, iar acestea vor fi plãtite pânã în data de 13 aprilie, urmeazã sã fie înregistrat la ITM actul aditional. Va fi si o modificare prin care atât prima de Paste cât si prima de Crãciun se vor acorda pe baza unui protocol încheiat între administratie si sindicate. Nu sunt probleme. Nu ne abatem de la scopul nostru, ca acest CCM sã fie respectat, mai greu sau mai usor, dar noi zicem cã în mare parte am reusit. Melczer  a reusit sã respecte  CCM-ul”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Angajatii CEH au mai beneficiat de tichete de masã în luna februarie. Atunci, conducerea societãtii le-a acordat tichetele aferente lunilor noiembrie si decembrie. Tot în februarie s-a plãtit si prima transã a salariilor compensatorii.

Monika BACIU

Un comentariu la „Tichete de masã si plãti compensatorii

  • 13 martie 2017 la 22:24
    Permalink

    Bai fraierilor, de la 400 tichete am ajuns la 200. Ziaristul lui peste ,vezi ca in CCM spune de plati in COMPLETARE nu plati COMPENSATORII.Atat de prost platit esti incat nu faci diferenta intre plati in completare si plati compensatori.ZIARIST PLATIT DE HORI . Rusineeeeee,fraiere.Nici sa manipulezi prosti de mineri nu esti bun.La ce esti platit pai ametitule ?Fraiere ,PLATI COMPENSATORII SE DAU LA MINELE URICANI,SI PAROSENI si PLATI IN COMPLETARE SE DAU LA MINELE PROSTILOR LUI NICA SI MECZELER.Sa iti dai demisia de la ziar.

Comentariile sunt închise.