Tiberiu Iacob-Ridzi: „TERMOFICAREA NU POATE FI OPRITÃ!”

Abia pornitã alimentarea cu agent termic cãtre populatia si agentii economici, în special din Petrosani, aceasta riscã sã fie opritã de sãptãmâna viitoare.
Reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara au dat un ultimatum pânã la începutul lunii viitoare, însã, primarul spune cã, de la începutul acestui sezon, au tot fost amenintãri si le sugereazã celor de la CEH sã îsi revizuiascã opinia.
„Cred cã e al VI-lea comunicat de acest gen, de la momentul la care au început furnizarea agentului termic. CEH conditioneazã continuarea alimentãrii cu agent termic, de o garantie din partea primãriei, pentru întreaga cantitate de cãldurã livratã consumatorilor din Petrosani. Eu le rãspund cã aceste lucru este ilegal, iar pe de altã parte,  relatia contractualã este între CEH si SC Termoficare, care este în faliment, iar decizia este a administratorului financiar”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Totusi, populatia nu a plãtit, iar datoriile sunt uriase, motiv pentru care furnizorii de agent termic cer plata urgentã a facturilor.
Potrivit comunicatului remis de CEH, la data de 28.12.2018 a fost emisã factura în sumã de 452.155,66 lei cu TVA, având termenul scadent în 12 ianuarie 2019. Pânã acum, însã, a fost achitatã doar  suma de 113.789 lei cu TVA, iar din acest motiv, CEH sustine cã va sista furnizarea agentului termic si va conserva magistrala de transport. „Fac un apel si pe aceastã cale, celor care beneficiazã de acest serviciu sã îsi plãteascã ce au consumat, iar dacã se va pune problema la modul serios, sã stopeze agentul termic în plicã iarnã, cred cã ar fi un gest cel putin ne la locul lui, pentru cã, pe perioada  în care sunt temperaturi negative, odatã pornit  sistemul, nu poate fi oprit, cu toate restantele la platã”, a mai precizat primarul din Petrosani.  În municipiul Petrosani, abonatii sistemului de  termoficare beneficiazã si de subventie din partea Consiliului Local, iar numãrul consumatorilor racordati la sistemul de  termoficare este de 2.409. Potrivit datelor oficiale, în prezent mai sunt bransate 2295 de apartamente, 33 de gospodãrii individuale, 11 institutii publice si 182  de agenti economici.
Diana Mitrache

14 comentarii la „Tiberiu Iacob-Ridzi: „TERMOFICAREA NU POATE FI OPRITÃ!”

 • 29 ianuarie 2019 la 19:18
  Permalink

  dea rasu plansu CEH da apa calda si caldura unui faliment si mai vrea sa fie si platit ha ha ha am ras cu lacrimi

 • 29 ianuarie 2019 la 19:20
  Permalink

  domnule primar de ce nu accesati bani europeni pentru modernizarea magistralelor de termoficare sau amplasarea unor microcentrale de cartier?

 • 29 ianuarie 2019 la 20:41
  Permalink

  Aha,deci chiar daca agentul termic nu este platit,termoficarea nu poate fi oprita!Bine ca stiu,nu mai platesc factura la incalzire,dar voi avea caldura!Ma bazez pe ce spune domnul primar!Sa mai zica cineva ca nu e bine in Valea Jiului,ai incalzire moca!

 • 29 ianuarie 2019 la 21:53
  Permalink

  @Fane : vezi ca dom primar nu a spus nici pe departe ca vei avea caldura daca nu platesti factura la incalzire ! ; iar daca termoficarea nu poate fi oprita… la fel de bine poate functiona si fara tine :)))) ; in rest cred ca te poti baza pe ce a spus domnul primar.

 • 29 ianuarie 2019 la 21:56
  Permalink

  este buna zicala minereasca”” Noi muncim nu gandim.””

 • 30 ianuarie 2019 la 07:08
  Permalink

  da ati gandit vre-odata acolo in zona la „‘ceva „‘…..vizitati alte orase vedeti cum arata si pe urma reveniti in patria muma valea jiului…..poate va dati seama de cate ceva

 • 30 ianuarie 2019 la 08:27
  Permalink

  Sa-ti fie rusine dom’ primar Tiberiu Iacob Ridzi. Te+ai batut cu caramida in piept ca ai rezolvat problema termoficarii si acum o dai la intors ca la Ploiesti? Rusinica!!!!!!

 • 30 ianuarie 2019 la 08:41
  Permalink

  de ce nu poate? ce ingheata hotelurile,magazinele cu faianta,spalatoriile auto,garajele si casele bransate ilegal la magistrala de apa?

 • 30 ianuarie 2019 la 10:04
  Permalink

  Ba poate fi oprita si inca foarte usor.Platiti-va datoriile si nu o da la intors ca la Ploiesti.Cat mai traiti ca milogii pe seama cnh-lui ? Dupa ce ca e carbune putin ori din import nici pe ala nu-l platiti,cine sa va plateasca diferenta de la 100000 la 400000 ? Am mai scris daca eram in locul celor de la cnh demult nu mai aveati caldura !

 • 31 ianuarie 2019 la 00:44
  Permalink

  Maine ma duc la primarie sa vad daca imi subventioneaza o parte din facturile la gaz dom’ primar, si sun la eon sa vad daca nu platesc, ma taie sau nu?
  Asta e o POMANA electorala, pentru putori si nesimtiti. Ar trebui lasati in curul gol, sa le inghete, apoi poate isi vor plati ceea ce consuma. Prea s-au obisnuit usor.
  Altii isi rup de la gura sa cumpere lemne si isi rup cocoasa sa le crape, sa le care sa le stivuiasca, disconfortul de a focari si de a curata, sau cumperi centrale si faci instalatii pe banii tai, si trebuie sa platesti serviciul, iar alti labagii beneficiaza si de subventie (ilegala din ce stiu eu ca spune legea) si de restul caldurii moca, pentru ca nu platesc. Orice serviciu in lumea asta se plateste. In locul CEH nu le dadeam nimic, decat cu plata in avans ca la curve. Iar alt mare papagal e ala de la firma de insolventa, alt agarici care are impresia ca a dat gaura la macaroana.

 • 31 ianuarie 2019 la 04:30
  Permalink

  @Adi : tipic romanesc ! ; doar pt. ca tu ai facut o alegere proasta in ceea ce priveste incalzirea locuintei…trebuie sa moara si capra vecinului…nu-i asa? ; toate primariile acorda ajutoare ( sub forma de subventii !) pt. incalzirea locuintei cu energie termica …gaze naturale..energie electrica si combustibili solizi sau petrolieri ! ; conform OUG 70/2011 ; pt. acordarea ajutorului in cazul incalzirii cu gaze naturale …energie electrica…precum si cel cu combustibili solizi sau petrolieri …limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei …atat in cazul familiilor cat si in cazul persoanei singure ; tocmai datorita faptului ca gigacaloria este (inca! ) subventionata de guvern…plafonul este ceva mai ridicat in cazul incalzirii cu energie termica iar limita venitului net pe membru de familie este de 786 lei in cazul familiilor si de 1082 lei in cazul persoanei singure ; in alta ordine de idei …celelalte facturi la intretinere le platesti in avans ? ; pt. ca normal si legal este ca mai intai sa beneficiezi de un serviciu si apoi sa-l platesti.

 • 31 ianuarie 2019 la 18:29
  Permalink

  Vad ca iti place formularea comunista, in alta ordine de idei, cand mergi la piata intai mananci produsul si apoi platesti, sau invers ? Adi are dreptate in ceea ce zice, chiar daca tie ti se pare tipic romanesc , asta venind de la cineva care dupa nume nu’i miroase bine romaneste !

 • 31 ianuarie 2019 la 20:00
  Permalink

  ce usor se arunca lozinca de „comunist” atunci cand nu avem ratiune si capacitate de discernamant ! ; spre deosebire de tine …eu cand ma duc in piata ..evaluez marfa dupa privire…miros si gust ! ; si dupa aceea…daca ma satisface…o cumpar ! ; or..tocmai acest lucru face principala diferenta dintre comunism si capitalism ! ; ca din multitudinea de oferte sa pot alege ceea ce imi convine si nu ceea ce ar vrea si unii si altii sa-mi bage pe gat ! ; in ceea ce priveste comparatia dintre piata agroalimentara cu serviciul de termoficare …este una total neadecvata ! ; cum sa ceri plata in avans pt. un seviciu la care nu exista nici o certitudine ca maine va mai functiona ? ; ce garantie avem noi …abonatii…ca termoficarea nu va fi oprita daca nu din motive obiective atunci din motive subiective ? ; vad ca sunt multi cei care s-ar bucura vazand-o la pamant ; cat despre starea tehnica a magistralei…e atat de coapta de rugina incat numai D-zeu mai stie cat o mai tine…

 • 31 ianuarie 2019 la 20:18
  Permalink

  si da ! ; iti dau dreptate intr-o singura privinta : sangele apa nu se face !

Comentariile sunt închise.