Termoficarea poate accesa fonduri europene

Sositã în vizitã în Valea Jiului pentru a semna proiectul cu Apa Serv, ministrul Rovana Plumb a spus cã existã posibilitatea ca un proiect pentru modernizarea sistemului de termoficare sã fie finantat din fonduri europene.  Asta, pentru cã singura sansã, atât pentru termoficarea ieftinã, cât si pentru minerit, în special, este ca sistemul sã fie fezabil.

„Dacã sunt solicitãri în acest sens, sigur cã da. Sunt eligibile astfel de proiecte”, a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor europene. Primarii Vãii Jiului, cei interesati, ar trebui sã le scrie si poate nu e de ocolit nici faptul cã ministrul a promis cã, în fiecare zonã a tãrii va ajunge o caravanã, ce îi va ajuta pe edili sã scrie astfel de proiecte de viitor si chiar ar putea înfiinta un centru de consiliere în zonã.  „Am pornit o campanie, ce se va desfãsura în toate zonele tãrii, inclusiv în Bucuresti, în ceea ce priveste consilierea pe care trebuie sã o acordãm în vederea facilitãrii absorbtiei fondurilor europene. Este vorba de o caravanã, care va veni în fiecare regiune. La solicitarea Consiliului Judetean si a tuturor autoritãtilor locale din Valea Jiului, putem sã facem acest lucru. Scopul  caravanei este de a arãta si de a explica modul în care pot fi accesate fondurile si de a culege de la potentialii beneficiari propuneri si solutii pentru simplificarea procedurilor. Dacã se solicitã din partea autoritãtilor locale existenta unui astfel de centru de consiliere, îl facem la Petrosani”, a mai adãugat ministrul Fondurilor Europene.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Termoficarea poate accesa fonduri europene

  • 21 mai 2017 la 22:33
    Permalink

    Minciuni PSD-iste ! De ce nu vor sa modernizeze drumul national DN7A spre Voineasa , drumul national spre Herculane , drumul judetean din Parang , gara Petrosani , domeniul schiabil Parang , ….

Comentariile sunt închise.