Termocentrala Paroseni  a pornit. Localnicii au chemat Garda de Mediu

Mai multi oameni care locuiesc în Paroseni au sunat la Garda de Mediu si au cerut ajutor, pentru cã în zona Termocentralei Paroseni se simtea un puternic miros.
A fost pornitã, în sfârsit instalatia, dupã luni în acre a stat, ne-au lãmurit cei din conducerea CEH, care spun cã mirosul provenea de functionarea instalatiei de desulfurare.
Localnicii din Paroseni au vãzut cã a pornit instalatia, însã, mirosul puternic de sulf i-a fãcut sã intre în panicã. A fost o reactie de s-a propagat pânã la Garda de Mediu, însã, cei de la CEH au dat asigurãri cã nu a fost nimic grav.
„Astãzi (n.r. miercuri 11 martie), termocentrala Paroseni functioneazã si, probabil, instalatia de desulfurare a creat mirosul. Stim cã ea are toate avizele de mediu si desulfurarea îsi face treaba. Probabil de aici, oamenii care nu mai sunt obisnuiti de o bunã vreme cu functionarea termocentralei, au simtit acum. Cred cã nu a mai functionat în februarie nicio zi si în ianuarie cam 2 zile. Din pãcate, nu  avem cãrbuni”, a spus Cristian Rosu, administrator special la CEH.
Este un eveniment pe care conducerea CEH îl ia ca pe ceva cu meritã punctat, pentru cã în acest an, doar în 11 martie, ambele termocentrale din Hunedoara au putut functiona. Se asteaptã si sã vândã energie, dar nu la un pret foarte bun.
„Sperãm ca preturile sã fie bune. Marti, de exemplu, nu a fost un pret bun. A bãtut vântul în Dobrogea si eolienele  si-au fãcut treaba, dar sperãm si noi acum sã obtinem un pret bun, sã avem bani”, a mai adãugat Cristian Rosu. Complexul Energetic Hunedoara se aflã în insolventã si lipsa cãrbunelui a fãcut ca termocentrala de la Paroseni sã fie opritã. Acum. Spune administratorul special, a fost adusã o garniturã cu huilã si aici si  termocentrala a fost pornitã.
Diana Mitrache

12 comentarii la „Termocentrala Paroseni  a pornit. Localnicii au chemat Garda de Mediu

 • 11 martie 2020 la 19:46
  Permalink

  Termocentrala Paroseni este modernizata de japonezi si indeplineste toate conditiile de mediu .

 • 11 martie 2020 la 20:37
  Permalink

  sa inteleg ca mirosul de dioxid de sulf nu provine de la sulf ci este ceva normal. paroseniul a fost modernizat de japonezi pe parte de productie(cazan) si generator, nu pe parte de emisii.

 • 11 martie 2020 la 21:50
  Permalink

  esti prost , Valter

 • 12 martie 2020 la 01:08
  Permalink

  se obisnuesc prostanii si cu sulful

 • 12 martie 2020 la 06:02
  Permalink

  Valter , esti o putoare ordinara !

 • 12 martie 2020 la 07:17
  Permalink

  vin investitiile(covid 19)

 • 12 martie 2020 la 07:48
  Permalink

  Asta da stire si mai bine zis,eveniment ,pornirea uzinei la Paroseni.Pe localnici si nu numai ar trebui sa-i bucure pornirea fie si doar pentru o zi, a termocentralei.Insa la noi ca la nimeni,isteria ca si panica dirijeaza viata,rationalul fiind ignorat total .

 • 12 martie 2020 la 20:53
  Permalink

  ce trebuie sa ne bucure? poluarea facuta de aceasta termocentrala?cenusa radioactiva care polueaza panza freatica a zonei? banii din bugetul statului aruncati in marea gaura neagra a ec ? asta sa ne bucure?

 • 12 martie 2020 la 21:55
  Permalink

  Dar voi cand aruncati borhotul dupa ce faceti tuica puturoasa direct in apa? Dar cand taiati porci,vitei,miei,oi ,etc,unde aruncati mizeria ramasa? V-ati facut ai dracului acum! Uitati-va ce faceti voi si apoi vorbiti de altii!

 • 13 martie 2020 la 08:25
  Permalink

  Sa te bucure ca inca mai ai energie electrica in casa.Pana una alta peste 30% din energia produsa in Romania e pe baza de carbune si inca nu s-a gasit alta modalitate de inlocuire ne poluanta.Chiar daca se înlocuiesc carbunii cu gaz,poluarea exista,deci ce propui sa trecem toti la lumanari ?

 • 13 martie 2020 la 13:45
  Permalink

  Si din productia aia pe carbune cata e produsa pe huila? Ca tot timpul se impinge in fata productia pe carbune, ascunzand de fapt ponderea pe huila. Aproape zero !

 • 13 martie 2020 la 19:28
  Permalink

  oltene , esti prost . Lignit – este slab , aproape pamanat

Comentariile sunt închise.