[ Termocentrala de la Mintia va fi cumpărată în curând ]

S unt 8 firme care acum au declarat că ar cumpăra Termocentrala Mintia, iar investițiile preconizate ar ajunge și la 1 miliard de euro, în câțiva ani. Asta spune Cristian Roșu, administrator special la CEH, care crede că Termocentrala Mintia va reintra pe piața energiei în viitor.
Termocentrala este însă închisă, iar personalul disponibilizat în întregime, iar acolo ar urma să vină investitori interesați de producerea energiei. Administratorii de la CEH spun că deja pregătesc licitația.
„Anunțul de vânzare este publicat, iar administratorul judiciar primește în continuare oferte de la cei care doresc să investească. Vorbim de miliarde de euro, pentru un grup de minim 800 MWatti pe gaz. Așteptăm să se finalizeze toată documentația și să trecem la etapa în care vom găsi cumpărătorul ce dorește să investească acolo”, a spus Cristian Roșu, administrator
special la CEH.
Termocentrala de la Mintia nu va mai face parte din Complexul Energetic Valea Jiului și se fac demersurile necesare pentru a fi preluată de un alt investitor. Cei care o cumpără sunt nevoiți să investească în retehnologizarea acestei termocentrale, care, așa cum spun cei de la Complexul Energetic, nu va mai funcționa cu cărbuni din Valea Jiului.
De altfel, Complexul Energetic Hunedoara va mai funcționa doar cu termocentrala de la Paroșeni, care și ea va fi nevoită să apeleze la investiții pentru că doar pe cărbune nu mai poate livra energie.
Diana Mitrache