Teparii din puscãrie au mai fãcut o victimã

6Un pensionar din municipiul Petrosani a fost înselat de un escroc dupã ce l-a sunat si l-a anuntat cã a câstigat un premiu de 10 mii de euro. În ciuda avertismentelor politistilor hunedoreni, aproape în fiecare lunã una sau mai multe persoane din Valea Jiului sunt înselate de escroci.

Acestia îsi sunã victimele, se recomandã avocati sau directori si mizând pe lãcomia victimelor ori câstigându-le încrederea, îi determinã sã-si goleascã conturile si sã le dea agoniseala de-o viatã în unele cazuri.

Ultima loviturã a escrocilor a avut loc luni, iar cel înselat a fost un pensionar în vârstã de 60 de ani din Petrosani. Omul a fost sunat de un individ care i-a spus cã este director la o firmã de telefonie mobilã si cã a câstigat 10 mii de euro. Pentru a primi premiul trebuie sã cumpere douã cartele telefonice de reîncãrcare si sã-i spunã codurile. Pensionarul s-a conformat si a scos din buzunar 50 de euro pentru douã cartele telefonice, iar când a realizat cã a fost înselat, a sunat la Politia Petrosani.

„În cauzã s-a întocmit dosar penal si se efectueazã  cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de înselãciune”, a precizat inspectorul principal Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Recordul a fost stabilit însã de o femeie din Petrosani care în urmã cu douã luni de zile a fost înselatã de trei ori într-o singurã zi.

6-1Escrocii i-au luat 4.000 de lei la prima încercare, câteva ore mai târziu au convins-o sã le bage în conturi o altã transã de 3500 de lei, ca la a treia încercare, dupã ce femeia rãmãsese cu mãruntis, sã o convingã sã le mai cumpere si cartele telefonice de reîncãrcare de circa 600 de lei.

Maximilian Gânju