Telescaun vechi, telegondola noua la Lupeni

Telescaunul din Lupeni a fost complet dezafectat, In loc urmând sa fie construita o telegondola la standarde Inalte. Stâlpii pentru instalatie au venit deja, iar In prezent se lucreaza la montarea lor pe traseu, pâna In statiunea Straja.

In paralel, se Incearca valorificarea vechiului telescaun. „Acest telescaun va fi vândut la licitatie, am aprobat In Consiliul Local acest lucru, iar acum urmeaza procedurile de organizare a licitatiei. Trebuie sa spunem ca aceasta telegondola face parte din proiectul Modernizarea Statiunii Straja, un proiect de peste doua mii de miliarde lei vechi. Telegondola va avea 46 de cabine cu câte 8 locuri, iar In proiectul general este cuprinsa constructia a trei telescaune, unul de 6 locuri si doua de 4 locuri. Vor fi modernizate 6 pârtii, se vor face constructii pentru banci, pentru sedii de Salvamont, Jandarmerie Montana si va fi facut  si un lac de acumulare de 75 de metri cubi”, ne-a declarat Gabriel Lungu, city manager Municipiul Lupeni.

Astfel, In sezonul viitor de schi, turistii vor urca In Straja cu telegondola. “Telegondola spre Straja va functiona Incepând cu anul acesta, iar la anul speram sa finalizam toate lucrarile de modernizare a statiunii”, a mai spus Lungu.

Si In Parâng vechiul telescaun a fost oprit pentru ca se lucreaza la domeniul schiabil si exista pericol ca turistii sa fie accidentati. In paralel cu lucrarile de amenajare a pârtiilor de schi se lucreaza intens si la punerea In functiune a noului telescaun, TS3.

Luiza Andronache