Telescaunul din Parâng este verificat și nu funcționează acum

Instalația de transport pe cablu din Parâng nu este acum funcțională. De fapt merge doar TS 3 din zona Rusu, pentru că vechea instalație este acum în revizie. Urmează să primească avizul ISCIR și va fi reluată și funcționarea acestuia. O echipă formată din specialiști lucrează în aceste zile la verificarea instalației. Au fost demontate toate scaunele și acolo se fac o serie de verificări.
Potrivit unui comunicat remis de biroul de presă al primăriei din Petroșani, „Conform reglementărilor din domeniu, a fost făcută verificarea magneto – inductivă a cablului (în lungime de 4.800 de metri tur – retur), de către o firmă de specialitate autorizată de ISCIR, motiv pentru care au trebuit demontate cele 80 de scaune. Totul este în regulă, iar verificările nu au semnalat nicio problemă, astfel încât luni va începe remontarea scaunelor pe cablu și sunt așteptați inspectorii ISCIR pentru avizele necesare, astfel încât telescaunul vechi să poată fi repus în funcțiune”, a precizat Paul-Tiberiu Ponyiczky, șef Serviciu Administrarea Domeniului Schiabil Parâng, din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani.
Telescaunul vechi a fost oprit în data de 2 iunie pentru lucrările de întreținere și reparații programate, în vederea reautorizării de către ISCIR și, conform estimărilor, trebuia repornit la începutul acestei luni. Procedura a durat mai mult decât se estima inițial din cauza faptului că responsabilii ISCIR au comunicat că, deocamdată, nu au personal disponibil, iar fără acest aviz absolut obligatoriu instalația de transport pe cablu nu poate fi repornită. Specialiștii ISCIR sunt așteptați, conform anunțului făcut de aceștia, cel mai târziu în data de 28 iulie. În tot acest timp, accesul în stațiunea Parâng a fost și este în continuare asigurat de noul telescaun, atât pentru copiii aflați în tabără, cât și pentru turiștii care vor să urce la munte. Noul telescaun funcționează, în fiecare zi, până la ora 17.00. În stațiunea Parâng sunt acum în tabără peste 100 de copii.

Diana Mitrache