Taxele si impozitele locale se modificã si la Vulcan

Autoritãtile locale de la Vulcan au lansat în dezbatere publicã proiectul care priveste stabilirea impozitelor si taxelor pentru anul 2018. Modificãrile vin ca urmare a “necesitãtilor de realizare a veniturilor proprii ale bugetului local”.
Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, sustine cã încã nu se stie dacã vor fi sau nu majorate taxele din impozitele locale.
“Este în dezbatere proiectul. Sã vedem ce spun oamenii. Eu nu pot sã zic cã se mãresc sau nu. Vedem la dezbatere”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Astãzi este ultima zi în care persoanele interesate pot depune propuneri pe marginea proiectului.
“Impozitele si taxele locale, precum si amenzile si penalitãtile aferente acestora constituie venituri proprii la bugetul local al unitãtii administrativ-teritoriale în raza cãreia contribuabilii îsi au domiciliul, sediul social, punctele de lucru sau în care se aflã situate bunurile impozabile sau taxabile si sunt reglementate de Legea nr. 227/10.09.2015 privind Codul fiscal si de Legea nr. 207/23.07.2015 privind Codul de procedurã fiscalã. Resursele financiare constituite din impozite si taxe locale se utilizeazã pentru cheltuieli publice locale a cãror finantare se asigurã de la bugetele locale în conditiile legii. În baza prevederilor legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Consiliul local are competenta sã stabileascã cota impozitelor si taxelor locale, când acestea se determinã pe bazã de cotã procentualã, prin lege fiind stabilite limite minime si maxime. Tinând seama de necesitãtile de realizare a veniturilor proprii ale bugetului local pentru anul 2018 în scopul finantãrii cheltuielilor publice locale, dar si de conditiile locale specifice zonei, propun spre dezbatere si aprobare proiectul de Hotãrâre privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2018”, aratã Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Impozitele si taxele locale se plãtesc anual, în douã rate egale, pânã la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv. Impozitul anual pe clãdiri, teren, mijloace de transport, datorat aceluiasi buget local de cãtre contribuabili, persoane fizice si juridice, de pânã la 50 lei inclusiv, fiecare se plãteste integral pânã la primul termen de platã. Potrivit documentului se pot aproba mai multe reduceri de taxe si impozite.
Monika BACIU

Un comentariu la „Taxele si impozitele locale se modificã si la Vulcan

  • 16 noiembrie 2017 la 19:50
    Permalink

    Daaa,trebuie majorate impozite …ca doar si salariile primarului,viceprimarului si turmei lui ile s-au marit,cine sa-i tina in spate daca nu prostimea! ca-s ciorchine prin birouri !
    Succesuri!

Comentariile sunt închise.