Tatiana Stepa – cetãtean de onoare post mortem, la Lupeni

Tatiana Stepa este, de luni, cetãtean de onoare al municipiului Lupeni, distinctia fiindu-i acordatã post mortem, fiul ei, care face tot posibilul sã nu lase uitãrii memoria mamei sale.  Cãtãlin a organizat, la finele sãptãmânii trecute un festival dedicat Tatianei Stepa si denumit „Cântec pentru prieteni”, ajuns acum la editia cu numãrul VII si spune cã aceasta a fost cea mai reusitã editie din toate de pânã acum. Distinctia, însã, l-a fãcut sã-si aminteascã si cât de mult vrea ca mama sa sã rãmânã în constiinta celor din Lupeni. Cãtãlin spune cã totul este rezultatul muncii mamei sale timp de peste 4 decenii. „Cred cã cel mai important care i se poate întâmpla unui artist, chiar dacã el nu mai este. Aici se rezumã toate eforturile lui. Aici, prin faptul cã vin oamenii sã îi cinsteascã memoria, într-un fel sau altul. Cel mai important lucru pentru un artist este recunostinta aceea care vine de acasã, de unde ai plecat”, a spus Cãtãlin Stepa, fiul Tatianei Stepa.
De 7 editii, Cãtãlin tine sã aprindã pe scenã o candelã, alãturi de chitara Tatianei Stepa si un buchet de trandafiri albi. Efortul sãu, însã, a avut ecou si distinctia  i-a fost acordatã de primarul din Lupeni, care îi este ti un bun prieten.
„Eu vreau sã îi dau si aceastã diplomã si placheta lui Cãtãlin si sã îi multumesc pentru tot ce a fãcut pentru noi si o sã îl sprijinim în tot ce va face. Din câte am auzit la spectacol, mama lui nu l-a auzit niciodatã cântând si este un lucru ce ne duce la gândul cã acum, de Sus, ea ne priveste si este mândrã de Cãtãlin”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, în momentul în care i-a acordat distinctia lui Cãtãlin.
Tatiana Stepa a fost o cântãreatã de muzicã folk, s-a nãscut pe 21 aprilie 1963 la Lupeni.Dupã ce si-a împlinit dorinta de a cânta pe scena festivalului „Folk you” din Vama Veche, pe 31 iulie 2009, în fata unui public ce a primit-o cu cãldurã, artista a fost spitalizatã, de urgentã, pe 4 august, în stare foarte gravã. Vineri, 7 august 2009, în jurul orei opt dimineata, la Spitalul Militar din Bucuresti, Tatiana Stepa a încetat din viatã fiind bolnavã de cancer, la doar 46 de ani.
Diana Mitrache